Grafisk Facilitering Ikoner

Hvilke ikoner bruges ofte til grafisk facilitering

Med grafisk facilitering ikoner kan et billede sige mere end 1000 ord. Og på akademiets grafisk facilitering kursus lærer du at sætte ikonerne sammen i forskellige skabeloner, så du kan få hele historien på et stykke papir.

Indhold om ikoner

Figur: Der findes nærmest uendeligt mange ikoner, og mange af dem er meget let genkendelig og giver mening med det samme.

grafisk facilitering kursus & grafisk facilitering ikoner

1. Ideen med grafisk facilitering ikoner

Den oprindelige idé og teknik med grafisk visualisering bygger på, at du via ret simple ikoner og simple tegninger kan formidle komplekst indhold. Og det er essentielt for en visuel facilitator, at opbygge et omfattende bibliotek af brugbare og let forståelige ikoner – som man kender på rygraden.

Indimellem vil du dog få brug for ikoner du ikke har øvet, men det bliver nemmere og nemmere hver gang du sætter en streg. Og der er hjælp at hente både i bøger om grafisk facilitering og på internettet.

2. Tegn dine egne ikoner

Det er godt at have nogle base line ikoner som du hele tiden kan falde tilbage på. Dem lærer du på grafisk facilitering kursus. Men det handler også om at opbygge et stort og varieret bibliotek af visuelle ikoner – et par nemme ikoner er ikke nok. Du skal også kunne tegne strategi-udtryk, eller mere branche specifikke processer eller produkter. Du skal måske tegne ”re-targeting”, ”spiseforstyrrelse” eller ”human ressource management”. Det afhænger fuldstændig af, hvem du er som virksomhed og hvad du laver.

Betydningen er også afhængig af, hvordan din virksomhedskultur er. Først når du tilpasser dine ikoner og dit visuelle bibliotek til din virksomhed, kontekst og situation, bliver visualiseringen med dine ikoner og kommunikation virkelig værdiskabende. Det er afgørende for din kommunikation, at dine ikoner passer med det interne sprog, virksomhedens kultur og fagspecifikke udtryk.

grafisk facilitering ikoner 3

3. Katalog med grafisk facilitering ikoner

Bikable har en boks fyldt med standard ikoner som du kan øve. Boksen indeholder forskellige kategorier af ikoner, og du kan på den måde få inspiration til de ikoner der passer bedst til dig. Du kan købe hos Bikable. Samme firma tilbyder også en grafisk facilitering bog til begyndere.

Plancherne med grafisk facilitering skabeloner og ikonerne hjælper med at styre mødet og dialogen. Og de hjælper vores hjerne med at tænke anderledes, mere kreativt og med at lave nye koblinger. At snakke ud fra noget alle kan se og forstå, øger engagementet og glæden ved at deltage

4. Hvor finder jeg flest grafisk facilitering ikoner

Alle grafiske facilitatorer har sin egen stil, både i skabeloner, mennesker, tekst og ikoner. Og Hhis du vil finde inspiration til ikoner kan du f.eks. kigge på denne store samling:

  • Pinterest
  • Eller prøv at Google billedsøg på grafisk facilitering ikoner
  • Eller køb en af de mange bøger der findes, f.eks hos  Bikable.

 

Figur: Et ikon kan have mange betydninger. Og et ord kan have mange ikoner – det afhænger af kontekst, branche, formidler eller noget helt andet.

grafisk design ikoner

Grafisk facilitering ikoner

Undervisningen på akademiets grafisk facilitering kursus foregår som en kombination af lidt teori og mange praktiske øvelser. Og du får rigtig meget “hands-on” træning. Læs mere om:

Hvis du fortsætter på akademiets grafisk facilitering kursus, bliver du i stand til at lave mange grafiske lækkerier, som du kan bruge til at kommunikere enkelt og visuelt.

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk