Grafisk Facilitering Tuscher

Hvilke tuscher er velegnet til grafisk facilitering

Hvilke grafisk facilitering tuscher skal jeg bruge når jeg skal i gang med grafisk facilitering? Det er ikke ligegyldigt hvad du vælger – læs her hvorfor? 

Tuscher fra Neuland og Stabilo er væsentlig mere tilgivende end andre professionelle mærker. Det er fordi de også virker selvom du ikke har en professionel tegneteknik og håndstilling. Og begge producenter laver holdbare tuscher af god kvalitet, og hvor du får meget for pengene. 

grafisk facilitering skabeloner 3

1. Introduktion

De sorte tuscher, som er streg/outline tuscher – det er dem der er orange udenpå – tørrer hurtig på papiret, så du slipper for udtværing på din arm og dit tøj. Men det gør at de tørrer virkelig hurtig ud, så husk at sætte hætten på når du ikke bruger dem.

Mange af grafisk facilitering tuscherne har to ender, så der er en blødere spids ende, og en hård firkantet ende. Måske finder du en favorit du altid bruger, måske bruger du dem for at få forskellige udtryk frem.

Du kan få refillable tuscher – det er godt for miljøet, så overvej det. Vær opmærksom når du køber papir. Nogle papir suger mere end andre. På meget tyndt papir kan grafisk faciliterings tusche give huller, hvis du tegner flere gange ovenpå hinanden.

 

2. Sorte tuscher til grafisk facilitering

De sorte tuscher, som er streg/outline tuscher – det er dem der er orange udenpå – tørrer hurtig på papiret, så du slipper for udtværing på din arm og dit tøj. Men det gør at de tørrer virkelig hurtig ud, så husk at sætte hætten på når du ikke bruger dem.

Vi anbefaler sorte tuscher fra Neuland og Stabilo. Neuland BIG one og NoOne har chisel spids. Stabilo Pen 68 og Point 88 har rund spids. Og sammen giver de dig alle de stregkvaliteter du har brug for når du skal i gang med grafisk facilitering.

Og med disse fire tuscher kan du nemlig tegne streger fra 12 til 0,4mm og det er nyttigt når du skal arbejde på både a4 og a3 papir, samt på flipover. Du lærer at bruge dem alle på akademiets grafisk facilitering kursus.

3. De farvede

Du kan starte fint med nogle få enkle farver – det behøver jo ikke være en farvelade. Tvært imod kan brugen af få farver øge troværdigheden af dit visuelle udtryk, f.eks. når du laver et mødereferat.

Du kan f.eks. starte med to Neuland No One med chisel spids og fire Stabilo Pen 68. Tre blå og tre grønne farver som øger troværdigheden i dit udtryk. På grafisk facilitering kursus vil du høre mere om farvernes betydning for dit udtryk.

grafisk facilitering tuscher

4. Grafisk facilitering tuscher når jeg er nybegynder

grafisk facilitering kursus låner du som en del af kurset er starter sæt af grafisk facilitering tuscher.

Så er du i gang, og du kan altid senere udbygge din palette med flere farver og tykkelser. Vores anbefaling er, at du venter med at investere i alle de mange tuscher til du ved hvad der passer dig bedst. Vi skal nok hjælpe dig i gang.

 

5. Pastel farver malet med kridt

Har du set plancherne med flotte farver? De er ikke malet med tusch, men med pastelkridt, som giver et helt særlig indtryk. De kan købes samme sted som dine tuscher.

Man bruger en særlig teknik, som vi går i dybden med på kursus i grafisk facilitering. Her vil du også lære mere om hvilke farver der virker godt til forskellige formål.

grafisk facilitering tuscher

6. Blyant og viskelæder

Alle laver fejl, og alle kan have brug for en disponering. Uanset hvor gode dine tuscher er, kan du stadig lave fejl. Derfor er det nogle gange en fordel først at have skitseret op med blyant. Og her behøves ingen investering – bare find en du har i skuffen.

Har du lavet fejl med grafisk facilitering tuscherne på din store planche, er der flere måder at redde det på: enten korrekturlak eller hvid tape 😉

Læs også om

Undervisningen på akademiets grafisk facilitering kursus foregår som en kombination af lidt teori og mange praktiske øvelser. Og du får rigtig meget “hands-on” træning. Læs mere om:

Hvis du fortsætter på akademiets grafisk facilitering kursus, bliver du i stand til at lave mange grafiske lækkerier, som du kan bruge til at kommunikere enkelt og visuelt.

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk