Hvad er WordPress?

Lær om WP & Adobe

Hvad er WordPress? Her får du svar på 10 vigtige spørgsmål og svar på om du skal bruge WP til din nye hjemmeside og hvordan det Adobe kan hjælpe.

1. Hvad er WordPress?

Hvis du er på udkig efter en ny hjemmeside, så er du formentlig stødt på ordet WordPress. Programmet er i dag verdens mest populære CMS (Content Management System) til bygning af både små og store hjemmesider. Over 30% af alle hjemmesider er bygget i WP, og du kan bruge WordPress uanset om du er nybegynder og det er din første lille private hjemmeside, eller om du skal have en stor professionel hjemmeside. Årsagerne til den massive popularitet, kan du læse om her på denne side. Hjemmesidens visuelle udtryk kan du lære på akademiets InDesign kursus, Photoshop kursus og Illustrator kursus til grafiske illustrationer.

2. Hvorfor vælge WP?

Der findes andre CMS løsninger på markedet alt efter behov, heraf kan nævnes Joomla, Magento, Concrete5 osv. Hos Compass har vi brugt 3 andre CMS systemer inden vi gik over til WP. Årsagen hertil var begrænsninger i de gamle systemer, herunder muligheder for at skabe et tidssvarende look and feel design og fokus på SEO. Så der er god grund til at vælge at bygge din hjemmeside op på netop WordPress.

3. Skal jeg kunne kode?

Det korte svar er nej. Du skal ikke rode med koder. Det hele kan udføres uden kendskab til koder hvilket er en kolossal lettelse. Og når du først er i gang, er det let at redigere din hjemmeside.

  4. Er WordPress en langsigtet løsning?

  Intet varer evigt, og WP vil sikkert også have sin tid. Men vi kan se, at programmet stadig udvikles med en rivende fart. Årsagen hertil er, at programmet er freeware, og der er mange udviklere der hjælper med at videreudvikle programmet i form af et utal af plugins, som løser langt de fleste ting du måtte ønske at lave på din hjemmeside. Compass hjemmeside er stort set kun udviklet ved hjælp af disse standard plugins.

  digital markedsføring

  5. Kan jeg få teknisk support?

  Der er et meget stort fællesskab omkring WP. Det betyder, at du altid kan få hjælp hvis noget driller dig. Det samme fællesskab er ofte også dem, der udvikler plugins til at løse forskellige tekniske ønsker.

  6. Er WordPress brugervenligt?

  Når du starter med WordPress kan det godt virke lidt overvældende. Der er så mange muligheder, og man skal lige vænne sig til hvad de mange knapper og menuer betyder, og det tager tid. Omvendt giver det dig netop den fleksibilitet som du også ønsker, og når først du er blevet fortrolig med programmet, så vil du blive glad for det.

  7. Hvad koster WordPress?

  WordPress er gratis, og det skal du ikke forveksle med, at det så er dårligt. Tværtimod. Du kan downloade programmet gratis, og du kan starte på at opbygge din hjemmeside gratis. Men du vil hurtigt finde ud af, at du kan spare en masse tid, ved først at vælge et tema – en skabelon som indeholder mange af de elementer, du ønsker på din hjemmeside. Også her findes der gratis hjælp, idet du kan finde gratis temaer.  

  8. Er WP open source?

  Ja, og open source betyder at alle kan og har lov til, at gå ind i den bagvedliggende kode. WP er open source og derfor kan alle altså tilgå koden som programmet er bygget på, og tilføje samt rette i den. Alle har lov til at bruge WP software, og det er helt gratis for dig at bruge.

  9. WordPress Download og konto?

  Du har her et link til siden, hvor du opretter en WP konto. Du kan samme sted også komme ind med dit login og komme i gang med WP download. Det er nemt, og du skal ikke betale noget for oprettelsen af en konto. Start med et WP kursus, og lær de grundlæggende ting.

  digital markedsføring kursus

  10. Lær mere om WP

  Når du har oprettet din WP konto vil du blive præsenteret for mange af WP egne instruktioner. Det kan godt virke uoverskueligt, så vi anbefaler at du enten lære om værktøjet på et WP kursus. Hjemmesidens grafiske udtryk kan du lære om, på akademiets InDesign kursus, Photoshop kursus og Illustrator kursus til grafiske illustrationer.

  11. Hvordan kommer jeg i gang

  Vi anbefaler at du selv lære om programmet på akademiets kursus. På kurset kommer du i kontakt med en WordPress konsulent, som kan hjælpe dig med de små ting der driller, og du kommer sikkert i gang med din WP hjemmeside. Du kan her på siden læse mere om akademiets WordPress kursus.

  Hos Compass kan du også lære at lave det grafiske til din hjemmeside. Dette på Adobe InDesign kursus, Photoshop kursus og Illustrator kursus til grafiske illustrationer.

  12. Hvorfra kan jeg tilgå WP?

  Med systemet kan du nemt rette din hjemmeside og dets indhold uanset hvor du befinder dig. WP kræver blot at du logger ind på din hjemmeside i en vilkårlig browser. Du kan derfor arbejde på din hjemmeside, også når du er på ferie.

  13. WordPress Themes

  Et WordPress Theme (tema) kan ses som din hjemmesides designramme. Temaet danner grundstrukturen for, hvordan din side præsenterer sig visuelt, herunder farveskalaer, billeder, rum med tekst, tekstfonde osv. Ligesom du kan skifte skrifttyper i Word for at ændre det visuelle udtryk, så kan du også skifte temaer i WP efter din målgruppe. Du kan på nettet finde en lang række forud designede temaer, som du kan anskaffe billigt, og på den måde skal du med WordPress ikke opfinde den dybe tallerken.

  14. WP Plugins

  Teknisk set er et WordPress plugin, en tilføjelse af ekstra kode (flere filer) og dermed ny eller forbedret funktionalitet til det eksisterende system. Når du installerer WP, kan du betragte det som funktionsdueligt, og det vil ofte kunne tilfredsstille dine behov til at starte med.

  Men med tiden vil du have mere, og du ønsker yderligere funktionalitet på din nye hjemmeside, og det er her, vi skal benyttes os af plugins. Der findes et utal af plugins, der kan give dig alt mulig funktionalitet på din hjemmeside. Du kan på Compass WordPress kursus lære om de mest anvendte plugins og hvordan du kan bruge dem.

  15. Er WordPress SEO egnet?

  Ja. En af årsagerne til at vi hos Compass skiftede CMS til WP, var netop programmets evne til at udvikle hjemmesiden i en verden, hvor SEO stadig bliver mere vigtigt. Vi kan varmt anbefale dig at anskaffe Yoast, der er det mest udbredte WP SEO plugin. Yoast giver dig anbefalinger til, hvad du skal ændre på dine sider, for at komme højere op i Google’s organiske search. Og WPs giver dig rig mulighed for at ændre på netop de sider.

  16. Er WP en blog?

  Ja og Nej. Oprindeligt var WP udviklet som en blog. Men det gør ikke noget, for i bund og grund er der ikke den store forskel på en hjemmeside og en blog. Forskellen er blot hvordan indholdet bliver præsenteret. Bloggens opbygning var oprindeligt konstrueret, så hver gang der blev skrevet et nyt indlæg, ville det blive vist øverst på forsiden. WordPress har stadigvæk temaer der præsenterer indholdet sådan, men det er blevet så smart, at det er muligt at opbygge en hjemmeside præcist som man har lyst til.

  17. Adobe kurser til det visuelle

  Lær også at producere grafisk design til din WP hjemmeside med et Adobe kursus. Compass tilbyder:

  kursus

  Kontakt os

  Compass København
  Købmagergade 67
  1150 København

  Ring på telefon: 48 16 30 81
  Send en e-mail til info@comss.dk

  Kig ind hos Compass

  WordPress Kursus