Lens Flare lyseffekt i Photoshop

Lær at lave en Lens Flare Lyseffekt i Adobe Photoshop

Photoshop filter, som Lens Flare, kan bruges til både praktiske og kunstneriske formål. Hvis du ønsker, at dit billede skal se så realistisk ud som muligt, kan Photoshop Lens Flare hjælpe dig med at opnå dette. Hvis du på den anden side ønsker, at dit billede skal have en smule fantasi eller lune, kan Photoshop Lens Flare også bruges til det formål.

Lær om Lens Flare 

1. Hvad er Lens Flare?

Photoshop Lens Flare, eller linsebrydning som det hedder på dansk, er lysskinnet som opstår når lys brydes af en kameralinse. Det kan tilføje drama til et billede, give skyerne et himmelsk udseende og skabe en mere intens lyskilde, end du kan opnå med ægte sollys.

Adobe Photoshop Lens Flare

2. Hvad bruger man Lens Flare til?

Du kan bruge det til at få højdepunkter i et billede til at ligne lyskilder som f.eks. fakler eller projektører eller bruge det til at simulere refleksioner fra skinnende genstande.

Mange fotografer bruger effekten i deres billeder, både den ægte, og den man kan lægge på bagefter, i deres billeder for at forbedre belysningen og stemningen – og det kan du nemt gøre efter. 

3. Hvordan bruger man Lens Flare i Photoshop?

Åbn det billede du gerne vil have effekten på. Da lens Flare “klistrer” sig til motivet, og ikke kan slukkes for bagefter, så sørg for at lave en kopi af dit originale lag, så du altid kan gå tilbage.

I Photoshop finder du det her:
Engelsk version: Filter>Render>Lens Flare
Dansk version: Filter>Gengiv>Linsebrydning

Der ligger fire forskellige ”kameralinser” i effekten, og du kan skrue op og ned for intensiteten af dem. Det lille kryds du ser midt i det skindene lys på dit preview, kan du tage fat på med musen og flytte rundt med.

Så nu er det ellers bare at åbne effekten og prøve sig frem!

På denne videns side kan du læse om Photoshop mockups, som den vi har brugt i toppen af siden, og her kan du hente Billboard mockup’en

Photoshop Lens Flare

Adobe Photoshop

Der er ingen bedre måde at lære Photoshop på end ved at gå i gang og gøre det selv. Derfor er vores grundlæggende Photoshop-kursus en kombination af teori og praktiske øvelser, hvor du får mulighed for at omsætte det, du har lært, til praksis med det samme. Læs mere om vores grundlæggende Photoshop kursus.

  • Forstå brugen af fritlægningsværktøjerne
  • Lav din egen gif
  • Overblik over Photoshop’s vigtigste genveje, funktioner og værktøjer
  • Photoshop med cases og eksempler
  • Du sparer tid, da du skal ikke længere have fat i en ekstern grafisk designer
  • Du kan tilrette dine billeder uden at skulle have hjælp udefra
  • Din chef vil elske at du sparer mange penge på eksterne konsulenter
  • Du bliver afdelingens superhelt, fordi du kan redigere billeder

Hvis du fortsætter på vores udvidet Photoshop kursus, bliver du i stand til at lave endnu flere grafiske lækkerier, som fx at kombinere billeder og video.

Hvis du er blevet nysgerrig omkring Adobe Photoshop, så kan du gå ind på Adobes hjemmeside og evt. prøve deres gratis prøveversion.

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

adobe photoshop