Adobe Illustrator Free Tutorial

Hvad er Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator free tutorial – det mest brugte værktøj til at styrke kvaliteten af dine illustrationer. 

1. Adobe Illustrator free tutorial

I denne Adobe Illustrator tutorial kan du få et overblik over hvad Adobe Illustrator kan. Skal du lave et nyt logo eller en lille grafisk illustration? Med Adobe Illustrator kan du redigere, rette fejl og slette eller tilføje detaljer på din grafik, som du f.eks. bruger i markedsføringen af din virksomhed på hjemmeside, sociale medier eller i fysiske brochurer og plakater. Når først du har forstået Adobe Illustrators interne opbygning, er programmet meget let at gå til.

2. Kan Adobe Illustrator læres

Ja, du kan fint lære Illustrator uden en grafisk design baggrund. Men måske er Illustrator free tutorial, som findes på nettet ikke nok. For det kræver lidt introduktion, særligt til Adobe’s “vektor grafik”, og uden introduktionen vil programmet drille dig.

Programmet er oprindeligt tiltænkt professionelle designere og reklamebureauer. Men vi oplever en stigende interesse fra virksomheder, der selv ønsker at kunne redigere deres dokumenter. Det er ganske enkelt for besværligt, at skulle have fat i en professionel hver gang noget skal ændres. Og vi kan se at de nu dukker op på akademiets 2 dage’s Adobe Illustrator kursus.

3. Er programmet brugervenligt

Det fantastiske ved Adobe Illustrator er, at programmet med tiden er blevet gjort meget brugervenligt. Selvom det stadigvæk er det mest brugte program blandt professionelle grafiske designere, kan alle lære at benytte det – også hvis du er begynder. Faktisk bruger mere end 2 millioner mennesker verden over programmet – lige fra hobby grafikere til magasinredaktører til marketing professionelle. Og mange af dem har lært det gennem leg og de Illustrator free tutorials der findes på nettet.

4. Hvordan fungerer Adobe Illustrator free tutorial

Adobe Illustrator ser kompliceret ud, men til enkle formål er programmet let at komme i gang med. Og det er nemt at holde styr på de forskellige detaljer, der tilføjes. Brugen af ”vektor grafik” er helt central for Adobe Illustrator. Dette betyder, at du kan skalerer dine illustrationer uden at grafikken bliver sløret. 

Adobe Illustrator har mange skabeloner, så du skal ikke starte forfra med opbygningen af nye dokumenter hver gang. Skabelonerne har foruddefinerede mål og opløsning i forhold til, om du vil designe til print, computer, mobil eller film og video. Programmet kan også selv foreslå forskellige automatiske optimeringer af grafiske illustrationer, hvis det bare hurtigt skal justeres en smule. Illustrator free tutorial.

adobe illustrator kursus 3

5. Adobe Illustrator pris

Illustrator pris er faldet markant over de seneste år. Og Adobe vil tydeligvis gerne ud til en bredere målgruppe. Akademiet anbefaler at du anskaffer en Adobe Creative Cloud licens. Licensen betales månedsvis (300-400 kr. per måned), og du får adgang til alle Adobe’s produkter. Du kan godt anskaffe en licens til programmet alene, men du vil hurtigt føle dig begrænset, og så skal du alligevel anskaffe Adobe Creative Cloud licensen. Se mere om Adobe priser på Adobe’s  hjemmeside og Adobes Photoshop free tutorial’s.

6. Vær mere kreativ – Illustrator Free Tutorial

Hvis du vil være rigtig kreativ med grafiske Illustrationer, så er Illustrator det helt rigtige sted at starte. En funktion, som overflødiggør andre redigeringsværktøjer er, at du kan indsætte tekst direkte i dit dokument i Adobe Illustrator. Programmet har næsten uendelige muligheder, så det er bare om at komme i gang! Du kan altid starte med en Adobe Illustrator free tutorial.

7. Kan Illustrator bruges alene

Udover vektor grafik, så har du mulighed for at kunne arbejde med tekst og foto i Illustrator. Men hvis du har har meget tekst, vil jeg anbefale at du arbejder med teksten i Adobe InDesign og henter din Illustrator illustration ind i InDesign. Hvis du skal redigere foto, så skal du gøre det i Photoshop. Men du kan fx hente dit foto ind i Illustrator og vektorisere det, så du kan lege med dit foto og få et helt andet udtryk. Kun fantasien sætter grænser. 

8. Illustrator gratis download – prøv det

Du kan downloade en Illustrator gratis trial og på den måde prøve om programmet er noget for dig. Søg efter Illustrator gratis eller gå til Adobe.

9. Opret Adobe konto – Illustrator Free

Du har her et link til siden, hvor du opretter en Adobe Illustrator konto og downloade programmet. Du kan samme sted også komme ind med dit Adobe login. Det er nemt, og du skal ikke betale noget for oprettelsen af en konto. Start med et Illustrator kursus, og lær de grundlæggende ting. Opret en Adobe konto og få et Adobe login.

adobe illustrator kursus 4

10. Lær mere om Illustrator

Når du har oprettet din Adobe konto vil du blive præsenteret for mange af Adobe’s egne selvstudier. Det kan godt virke uoverskueligt, så vi anbefaler at du enten lære om værktøjerne på et Adobe Illustrator kursus, eller at du kontakter en konsulent, så du kommer godt i gang.

11. Hvordan kommer jeg i gang – Illustrator free

Vi anbefaler at du enten kontakter en freelance konsulent, eller bedst og billigst, at du selv lære om programmet på et Illustrator kursus. På akademiets kursus kommer du i kontakt med en Illustrator konsulent, som kan hjælpe dig med de små ting der driller, så du kommer sikkert i gang med at lave flot grafik. Du kan her på siden læse mere om akademiets Adobe kurser.

12. Illustrator templates

Der finde en lang række udbydere af Illustrator templates, som du med fordel kan anvende når du skal i gang. Dels tilbyder Adobe selv en lang række templates, som du kan give dig i kast med.

13. Adobe Illustrator kursus

På Adobe Illustrator kursus lære du alt det grundlæggende om programmet. Og vil du komme godt i gang med programmet, så anbefaler vi at du starter med et kursus. Du vil ikke fortryde og du undgår alle faldgruberne. Læs mere om Illustrator kursus.

Kursus i Adobe Illustrator

Undervisningen foregår som en kombination af teori og praktiske øvelser. Og på dette kursus får du rigtig meget “hands-on” træning.

 

 • Du bliver afdelingens superhelt, fordi du kan redigere grafikken
 • Lær hvordan du opretter farverne i Illustrator
 • Forstå brugen af formater
 • Lær om relaterede Adobe værktøjer
 • Eksportindstillinger til tryk og web
 • Overblik over Illustrator vigtigste genveje, funktioner og værktøjer
 • Kursus i Illustrator med cases og eksempler
 • Sammenhæng med InDesign kursus
 • Du skal ikke længere have fat i en ekstern grafiker
 • Du kan tilrette dine illustrationer, uden at skulle have hjælp udefra
 • Du sparer mange penge på eksterne konsulenter

Adobe InDesign Kursus

Deltag i akademiets InDesign kursus. På 2 dage lærer du alt det vigtige om Adobe InDesign. Læs her mere om kursus i InDesign her på siden.

Illustrator Kursus Lokationer

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

adobe illustrator kursus