Adobe Illustrator 10 vigtige

Hvad er Adobe Illustrator?

Lær grafisk design med Adobe Illustrator. 10 vigtige inden du går i gang med programmet.

1. Hvad er Adobe Illustrator (Ai)?

Adobe Illustrator er et grafisk design program, til fremstilling af grafik af høj visuel kvalitet. Programmet muliggør med sin vektor teknologi, at fremstille grafik med skarp høj opløselighed. Programmet kan håndtere både trykt og digital grafik. I Adobe pakken bliver Illustrator også kaldet Ai, som er forkortelsen for Adobe Illustrator. 

Med Adobe programmet kan du redigere, rette fejl og slette eller tilføje detaljer til din grafik, som du f.eks. bruger i markedsføringen af din virksomhed på hjemmeside, sociale medier eller i fysiske brochurer og plakater. Når først du har forstået Adobe programmets interne opbygning, er programmet meget let at gå til.

2. Kan jeg lære Illustrator?

Ja, du kan fint lære Adobe programmet uden en grafisk design baggrund. Men det kræver en introduktion, og uden introduktionen vil programmet nok gøre dig lidt forpustet. Programmet er oprindeligt tiltænkt professionelle designere og reklamebureauer. Men vi oplever en stigende interesse for selv at lære programmet. Det er ganske enkelt for besværligt at skulle have fat i en professionel grafiker hver gang, du skal lave nogle nye ikoner eller lignende. Og vi kan se, at de nu dukker op på akademiets 2 dage kursus.

3. Brugervenligt?

Programmet med tiden er blevet gjort meget brugervenligt. Selvom det stadigvæk er det mest brugte program blandt professionelle grafiske designere, så kan alle lære at benytte Adobe Illustrator.

4. Hvad kan jeg med Adobe programmet?

Ved første øjekast ser programmet kompliceret ud, men til enkle formål er programmet let at komme i gang med. Adobe Illustrator har mange skabeloner, så du skal ikke starte forfra med opbygningen af nye dokumenter hver gang. Skabelonerne har foruddefinerede mål og opløsning i forhold til, om du vil designe til print, computer, mobil eller film og video. Programmet kan også selv foreslå forskellige automatiske optimeringer.

adobe illustrator kursus 4

5. Adobe Illustrator pris?

Programmets pris er faldet markant de seneste år, så det er i dag til at have med at gøre. Vi anbefaler at du køber en Adobe Creative Cloud licens. Licensen betales månedsvis (300-400 kr. per måned), og du får adgang til alle Adobe’s programmer, herunder også InDesign og Photoshop. Du kan godt købe en licens til programmet alene, som vi anbefaler hvis du skal på kursus, men du skal sikkert også pynte lidt på et foto, eller opsætte et flot dokument med din grafik, og så skal du alligevel anskaffe Adobe Creative Cloud licensen.

6. Hvordan fungerer det grafiske?

En stor styrke med Adobe programmet, er brugen af vektor grafik. Vektor grafik muliggør opsætning af skarpe kanter, og med Illustrator vektor grafik kan du forstørre i det uendelige. Vektor filer er genereret på baggrund af en algoritme, der hele tiden tilpasser filen, når du zoomer ind eller ud. Det gør dem særlige velegnede til at udvikle logoer og ikoner, som skal kunne printes i alle størrelser og formater.

På Compass kursus lærer du at bygge vektor figurer fra grunden af, ved hjælp af geometriske former og udvalgte værktøjer. Som en del af kurset, undervises du også i, hvordan du kan omdanne Raster-filer, dvs. filer, der består af et begrænset antal pixels, til vektor-filer. Det kunne f.eks. være en tegning af et logo, som du har taget et billede af, og som nu ønsker at omdanne til en vektor-fil.

7. Kan programmet bruges alene?

Udover vektor grafik, så har du mulighed for at kunne arbejde med tekst og foto i Illustrator. Men hvis du har har meget tekst, vil jeg anbefale at du arbejder med teksten i Adobe InDesign og henter din Illustrator illustration ind i InDesign. Hvis du skal redigere foto, så skal du gøre det i Photoshop. Men du kan fx hente dit foto ind i Illustrator og vektorisere det, så du kan lege med dit foto og få et helt andet udtryk. Kun fantasien sætter grænser. 

8. Illustrator gratis download

Du kan downloade en Illustrator online gratis trial og på den måde prøve om programmet er noget for dig. Du kan downloade programmet her.

9. Oprette Adobe konto?

Du har her et link til siden, hvor du kan oprette Adobe Illustrator online og downloade programmet. Du kan samme sted også komme ind med dit Adobe login. Det er nemt, og du skal ikke betale noget for oprettelsen af en konto. Start med et Compass kursus, og lær de grundlæggende ting.

adobe illustrator kursus 2

10. Mere om Adobe programmet

Når du har oprettet din Adobe konto, vil du blive præsenteret for mange af Adobe’s egne selvstudier. Det kan godt virke uoverskueligt, så vi anbefaler, at du enten lære om værktøjet på et Adobe kursus eller at du ser nogle Illustrator tutorials, så du kommer godt i gang. Bemærk at programmet ikke er velegnet til at redigere foto. Til foto redigering anbefales et Photoshop kursus.

11. Hvordan kommer jeg i gang

Vi anbefaler at du ser nogle Illustrator tutorials, eller bedst og billigst, at du selv lære programmet på et kursus. På akademiets kursus kommer du i kontakt med en Grafisk designer, som kan hjælpe dig med de små ting der driller, og du kommer sikkert i gang med din grafik. Du kan her på siden læse mere om akademiets Adobe kurser.

12. Illustrator tutorials

Der finde en lang række udbydere af Illustrator tutorials, som du med fordel kan anvende, når du skal i gang. Adobe tilbyder også selv en lang række tutorials, du kan lære meget af. Du kan de samme steder finde InDesign og Photoshop tutorials.

13. Kursus

På Compass kursus lære du alt det grundlæggende om programmet. Så hvis du vil komme godt i gang med programmet, så anbefaler vi at du starter med et kursus. Du vil ikke fortryde og du undgår alle faldgruberne. Læs mere om Adobe Illustrator kursus.

Illustrator Kursus

Undervisningen foregår som en kombination af teori og praktiske øvelser, og på dette Illustrator kursus får du rigtig meget “hands-on” træning.

 

 • Lær om brugergrænsefladen og alle funktionerne og værktøjer
 • Forstå korrekt import af billeder og grafik
 • Lær hvordan du opretter farverne CMYK, RGB og pantone
 • På kursus lærer du at bruge formater
 • Du skal ikke have fat i en grafisk designer for ændringer
 • Rediger selv din grafik – nu og her, og uden konsulent omkostninger
 • Bliv fortrolig med de mange muligheder i Illustrator
 • Hvordan designer du din grafik fra grunden af
 • Lær om relaterede Adobe værktøjer
 • Eksportindstillinger til både tryk og web
 • Overblik over Illustrator vigtigste genveje, funktioner og værktøjer

Premiere Pro

Deltag på akademiets Premiere Pro workshops. På 2 dage lærer du alt det vigtige om Adobe Premiere Pro og video redigering. Læs mere om Premiere Pro kursus.

InDesign

Deltag i akademiets Adobe InDesign kursus. På 2 dage lærer du alt det vigtige om Adobe InDesign. Læs her mere om kursus i InDesign her på siden.

Adobe Photoshop

Deltag i akademiets Photoshop kursus. På 2 dage lærer du alt det vigtige om Adobe Photoshop. Læs her mere om Adobe Photoshop kursus her på siden.

Kig ind hos os

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

adobe illustrator