Adobe Illustrator 10 vigtige

Hvad er Adobe Illustrator?

Lær grafisk design med Adobe Illustrator. 10 Vigtige inden du går i gang med programmet.

1. Hvad er Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator er et grafisk design program til fremstilling af grafik af høj visuel kvalitet. Programmet muliggør med sin vektor teknologi at fremstille grafik med skarp høj opløselighed. Programmet kan håndtere både trykt og digital grafik.

Med Adobe programmet kan du redigere, rette fejl og slette eller tilføje detaljer til din grafik, som du f.eks. bruger i markedsføringen af din virksomhed på hjemmeside, sociale medier eller i fysiske brochurer og plakater. Når først du har forstået Adobe programmets interne opbygning, er programmet meget let at gå til.

2. Kan jeg lære Illustrator?

Ja, du kan fint lære Adobe programmet uden en grafisk design baggrund. Men det kræver en introduktion, og uden introduktionen vil programmet nok gøre dig lidt forpustet. Programmet er oprindeligt tiltænkt professionelle designere og reklamebureauer. Men vi oplever en stigende interesse for selv at lære programmet. Det er ganske enkelt for besværligt at skulle have fat i en professionel grafiker hver gang du skal lave nogle nye ikoner eller lignende. Og vi kan se at de nu dukker op på akademiets 2 dage Adobe Illustrator kursus.

3. Brugervenligt?

Programmet med tiden er blevet gjort meget brugervenligt. Selvom det stadigvæk er det mest brugte program blandt professionelle grafiske designere, så kan alle lære at benytte Adobe Illustrator.

4. Hvad kan jeg med Adobe programmet?

Ved første adgang ser programmet kompliceret ud, men til enkle formål er programmet let at komme i gang med. Adobe Illustrator har mange skabeloner, så du skal ikke starte forfra med opbygningen af nye dokumenter hver gang. Skabelonerne har foruddefinerede mål og opløsning ift., om du vil designe til print, computer, mobil eller film og video. Programmet kan også selv foreslå forskellige automatiske optimeringer.

adobe illustrator kursus 4

5. Adobe Illustrator pris?

Programmets pris er faldet markant de seneste år, så det er i dag til at have med at gøre. Vi anbefaler at du køber en Adobe Creative Cloud licens. Licensen betales månedsvis (300-400 Kr. per måned), og du får adgang til alle Adobe’s programmer, herunder også InDesign og Photoshop. Du kan godt købe en licens til programmet alene, men du skal sikkert også pynte lidt på et foto, eller opsætte et flot dokument med din grafik, og så skal du alligevel anskaffe Adobe Creative Cloud licensen.

6. Hvordan fungerer det grafiske?

En stor styrke med Adobe programmet, er brugen af vektor grafik. Vektor grafik muliggør opsætning af skarpe kanter, og med Illustrator vektor grafik kan du opskallere i det uendelige. Vektor filer er genereret på baggrund af en algoritme, der hele tiden tilpasser filen, når du zoomer ind eller ud. Det gør dem særlige velegnede til at udvikle logoer og ikoner, som skal kunne printes i alle størrelser og formater.

På Compass kursus lærer du at bygge vektor figurer fra grunden af, ved hjælp af geometriske former og udvalgte værktøjer. Som en del af kurset, undervises du også i, hvordan du kan omdanne Raster-filer, dvs. filer, der består af et begrænset antal pixels, til vektor-filer. Det kunne f.eks. være en tegning af et logo, som du har taget et billede af, og som nu ønsker at omdanne til en vektor-fil.

7. Kan programmet bruges alene?

Programmet er et af de få programmer i Adobe pakken, der kan bruges alene. Dette fordi programmet har værktøjer til både opsætning og redigering af grafiske former, skygger, farver osv. Kun fantasien sætter grænser. 

8. Illustrator gratis download 

Du kan downloade en Illustrator online gratis trail og på den måde prøve om programmet er noget for dig. Du kan downloade programmet her.

9. Oprette Adobe konto?

Du har her et link til siden hvor du opretter en Adobe Illustrator online og downloade programmet. Du kan samme sted også komme ind med dit Adobe login. Det er nemt, og du skal ikke betale noget for oprettelsen af en konto. Start med et Compass kursus, og lær de grundliggende ting. 

adobe illustrator kursus 2

10. Mere om Adobe programmet

Når du har oprettet din Adobe konto vil du blive præsenteret for mange af Adobe’s egne instruktioner. Det kan godt virke uoverskueligt, så vi anbefaler at du enten lære om værktøjet på et Adobe kursus eller at du ser nogle Illustrator tutorials så du kommer godt i gang.

11. Hvordan kommer jeg i gang

Vi anbefaler at du ser nogle Illustrator tutorials, eller bedst og billigst, at du selv lære programmet på et Illustrator kursus. På akademiets kursus kommer du i kontakt med en Grafisk designer som kan hjælpe dig med de små ting der driller, og du kommer sikkert i gang med din grafik. Du kan her på siden læse mere om akademiets Adobe kurser.

12. Illustrator tutorials

Der finde en lang række udbydere af Illustrator tutorials som du med fordel kan anvende når du skal i gang. Dels tilbyder Adobe selv en lang række tutorials, dels er der mange udbydere som tilbyder rigtig gode tutorials. Du kan de samme steder finde InDesign og Photoshop tutorials.

13. Adobe Illustrator kursus

På Compass kursus lære du alt det grundliggende om programmet. Og vil du komme godt i gang med programmet, så anbefaler vi at du starter med et kursus. Du vil ikke fortryde og du undgår alle faldgruberne. Læs mere om Adobe Illustrator kursus.

Kursus i Adobe Illustrator

Undervisningen foregår som en kombination af teori og praktiske øvelser. Og på dette kursus får du rigtig meget “hands-on” træning.

 

 • Lær om brugergrænsefladen og alle funktionerne og værktøjer
 • Forstå korrekt import af billeder og grafik
 • Lær hvordan du opretter farverne CMYK, RGB og pantone
 • På kursus i Illustrator lærer du at bruge formater
 • Du skal ikke have fat i en grafisk designer for ændringer
 • Rediger selv din grafik – nu og her, og uden konsulent omkostninger
 • Bliv fortrolig med de mange muligheder i Illustrator
 • Hvordan designer du din grafik fra grunden af
 • Lær om relaterede Adobe værktøjer
 • Eksportindstillinger til både tryk og web
 • Overblik over Illustrator vigtigste genveje, funktioner og værktøjer

InDesign Kursus

Deltag i akademiets InDesign kursus. På 2 dage lærer du alt det vigtige om Adobe InDesign. Læs her mere om kursus i InDesign her på siden.

Kig ind hos os

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

adobe illustrator