Adobe Photoshop 10 vigtige

Hvad er Adobe Photoshop?

Lær at billedbehandle med Adobe Photoshop – det mest brugte online værktøj til at styrke kvaliteten af dine billeder. 10 Vigtige inden du går i gang.

1. Hvad er Adobe Photoshop?

Adobe Photoshop er et billedbehandlingsprogram til redigering af billeder af høj visuel kvalitet. Programmet muliggør billedmanipulation så de fremstår af høj visuel kvalitet. Programmet kan håndtere både trykte og digitale dokumenter. Programmet er i dag de facto standardprogrammet til billedbehandling.

Er der sneget sig en pegefinger ind på hjørnet af dit ellers perfekte foto? Eller vil du gøre fotos mere indbydende og lyse? Med Adobe Photoshop kan du redigere, rette fejl og slette eller tilføje detaljer til dine fotos, grafikker og korte videoklip, som du f.eks. bruger i markedsføringen af din virksomhed på hjemmeside, sociale medier eller i fysiske brochurer og plakater. Når først du har forstået Adobe Photoshop interne opbygning, er programmet meget let at gå til.

2. Kan jeg lære Adobe Photoshop?

Det korte svar er ja, du kan fint lære programmet uden en grafisk design baggrund. Men det kræver lidt introduktion, særligt til Adobe’s “lag”, og uden introduktionen vil programmet drille dig. Programmet er oprindeligt tiltænkt professionelle designere og reklamebureauer. Men vi oplever en stigende interesse fra virksomheder der selv ønsker at kunne redigere deres dokumenter. Det er ganske enkelt for besværligt at skulle have fat i en professionel hver gang noget skal ændres. Og vi kan se at de nu dukker op på akademiets 2 dage Adobe InDesign kursus.

3. Er programmet brugervenligt?

Det fantastiske ved Adobe Photoshop er, at programmet med tiden er blevet gjort meget brugervenligt. Selvom det stadigvæk er det mest brugte program blandt professionelle fotografer og grafiske designere, kan alle lære at benytte det – også hvis du er begynder. Faktisk bruger mere end 10 millioner mennesker verden over programmet – lige fra hobby fotografer til magasinredaktører til marketingsfolk.

4. Hvordan fungerer Adobe Photoshop?

På ydersiden ser Adobe Photoshop kompliceret ud, men til simple formål er programmet let at komme i gang med, og det er nemt at holde styr på de forskellige detaljer, der tilføjes. Brugen af ”lag” er helt central for Adobe Photoshop. Dette betyder, at du opretter et lag for hver slags ændring, du foretager, f.eks. farven på billedet eller den fjernede finger. Således kan du gå tilbage og ændre eller slette et lag, hvis det ikke længere fungerer, eller du ønsker at fortryde.

Adobe Photoshop har mange skabeloner, så du skal ikke starte forfra med opbygningen af nye dokumenter hver gang. Skabelonerne har foruddefinerede mål og opløsning ift., om du vil designe til print, computer, mobil eller film og video. Programmet kan også selv foreslå forskellige automatiske optimeringer af billedet, hvis det bare hurtigt skal justeres en smule.

photoshop online

5. Adobe Photoshop pris?

Photoshop pris er faldet markant over de seneste år. Og Adobe vil tydeligvis gerne ud til en bredere målgruppe. Akademiet anbefaler at du anskaffer en Adobe Creative Cloud licens. Licensen betales månedsvis (300-400 Kr. per måned), og du får adgang til alle Adobe’s produkter. Du kan godt anskaffe en licens til programmet alene, men du vil hurtigt føle dig begrænset, og så skal du alligevel anskaffe Adobe Creative Cloud licensen. Se mere om Adobe priser på Adobes  hjemmeside.

6. Vær mere kreativ

Hvis du vil være rigtig kreativ med billedbehandlingen, kan du sammenlægge to eller flere billeder, ændre lyset og kontrasterne samt beskære det. Du kan også nemt fritlægge personer eller objekter og sætte dem ind på nye baggrunde. En funktion, som overflødiggør andre redigeringsværktøjer, er, at du kan indsætte tekst direkte i dit dokument i Adobe Photoshop. Programmet har næsten uendelige muligheder, så det er bare om at komme i gang!

7. Kan Photoshop bruges alene?

Programmet er et af de få programmer i Adobe pakken, der kan stå alene. Dette fordi programmet har værktøjer til både opsætning og redigering af billeder med former, skygger, farver osv. Kun fantasien sætter grænser. Photoshop er derfor et godt sted at starte, også i forhold til kendskabet med resten af Adobe pakken.

8. Photoshop gratis download – prøv det

Du kan downloade en Photoshop online gratis trail og på den måde prøve om programmet er noget for dig. Kig efter Photoshop free. Du kan downloade programmet her.

9. Oprette Adobe konto?

Du har her et link til siden hvor du opretter en Adobe Photoshop online og downloader programmet. Du kan samme sted også komme ind med dit Adobe login. Det er nemt, og du skal ikke betale noget for oprettelsen af en konto. Start med et Photoshop kursus, og lær de grundliggende ting. Opret en Adobe konto og få et Adobe login.

photoshop 3

10. Lær mere om Photoshop

Når du har oprettet din Adobe konto vil du blive præsenteret for mange af Adobe’s egne instruktioner. Det kan godt virke uoverskueligt, så vi anbefaler at du enten lære om værktøjet på et Adobe Photoshop kursus eller at du kontakter en konsulent så du kommer godt i gang.

11. Hvordan kommer jeg i gang

Vi anbefaler at du enten kontakter en freelance konsulent, eller bedst og billigst, at du selv lære om programmet på et Photoshop kursus. På akademiets kursus kommer du i kontakt med en Photoshop konsulent som kan hjælpe dig med de små ting der driller, og du kommer sikkert i gang med redigering af dine billeder. Du kan her på siden læse mere om akademiets Adobe kurser.

12. Photoshop templates

Der finde en lang række udbydere af Photoshop templates som du med fordel kan anvende når du skal i gang. Dels tilbyder Adobe selv en lang række templates, dels er der mange udbydere som tilbyder rigtig flotte templates.

13. Adobe Photoshop kursus

På Compass Adobe Photoshop kursus lære du alt det grundliggende om programmet. Og vil du komme godt i gang med programmet, så anbefaler vi at du starter med et kursus. Du vil ikke fortryde og du undgår alle faldgruberne. Læs mere om Adobe Photoshop kursus.

Kursus i Adobe Photoshop

Undervisningen foregår som en kombination af teori og praktiske øvelser. Og på dette kursus får du rigtig meget “hands-on” træning.

 

 • Du bliver afdelingens superhelt fordi du kan redigere billeder foto
 • Lær hvordan du opretter farverne CMYK, RGB og Pantone
 • Forstå brugen af formater
 • Lær om relaterede Adobe værktøjer
 • Eksportindstillinger til tryk og web
 • Overblik over Photoshop vigtigste genveje, funktioner og værktøjer
 • Kursus i Photoshop med cases og eksempler
 • Sammenhæng med InDesign kursus
 • Du skal ikke længere have fat i en ekstern grafisk designer
 • Du kan tilrette dine billeder uden at skulle have hjælp udefra
 • Du sparer mange penge på eksterne konsulenter

InDesign Kursus

Deltag i akademiets InDesign kursus. På 2 dage lærer du alt det vigtige om Adobe InDesign. Læs her mere om kursus i InDesign her på siden.

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

adobe photoshop