InDesign eller Illustrator?

Hvad er Forskellen?

Hvad er forskellen på Adobe InDesign og Adobe Illustrator?

1. Forskellen på InDesign og Illustrator

Adobe InDesign er et program hvor man samler billeder, tekst og grafik. F.eks. hvis man skal lave en brochure. Illustrator er et program til grafiske illustrationer som f.eks. logoer. Vi anbefaler at du starter med InDesign, og så finder du ud af, om du kan det du vil med dine grafiske illustrationer. Hvis ikke, så kan du fortsætte med Illustrator efterfølgende.

2. Adobe InDesign

InDesign er et program hvor man samler billeder, tekst og grafik. F.eks. hvis man skal lave en brochure, digital eller trykt, så er der brug for både tekst fra Word, billeder fra Photoshop og grafiske illustrationer fra Illustrator.

I InDesign kan du godt lave en lille smule grafik, men du kommer hurtigt til kort, og så må du i gang med Illustrator. Den gode nyhed er, at programmernes brugergrænseflade minder meget om hinanden, så kan du først det ene program, så vil det være let for dig at gå i gang med de andet.

3. Adobe Illustrator

Illustrator er programmet du skal bruge, hvis du skal lave logoer. Illustrator er baseret på vektorgrafik, derfor kan du forstørre dine logoer og illustrationer i det uendelige. Grafikken fra Illustrator bliver ikke pixileret ved forstørrelser i modsætning til billeder fra Photoshop, som du godt kan opleve, bliver pixileret hvis de bliver forstørret for meget.

Mange grafikere laver også flotte og smukke illustrationer i Illustrator, så programmet byder på meget udover blot logo og ikon design. Lær meget mere på vores 2 dages Illustrator kursus.

hvad er Adobe InDesign?

4. Adobe 3 Essentials

Vi har mange kursister der tager et kursus, og under kurset bliver det klart, at du ikke kan det hele i Adobe InDesign. Ofte vil man ændre på toning og billede farve, eller fjerne en finger der ikke skal være der. Tilsvarende ønsker man også at ændre lidt på grafikken.

Adobes 3 programmer, Photoshop, Illustrator og InDesign understøtter hinanden, og har du de 3 kurser, så kan du komme langt med Adobe og dine visuelle produktioner. Du kan på Adobes officielle hjemmeside læse mere om Adobes 3 produkter.

5. Kan jeg lære det?

Ja. Adobe har gjort meget for at forenkle deres programmer, så også hobby entusiaster kan bruge programmerne. Der findes nogle gode bøger til begge programmer. F.eks. Classroom In A Book. De er til en fornuftig pris, og beskriver programmerne fra start til slut. Bøgerne er opbygget trinvist, og tager udgangspunkt i medfølgende opgaver og filer, det hele på CD.

6. InDesign templates

Du er hurtigt i gang med InDesign, hvis du benytter dig af præfabrikerede InDesign templates. Der finde en lang række udbydere af InDesign templates, som du med fordel kan anvende, når du skal opsætte dine første dokumenter. Adobe tilbyder også selv en lang række templates, så du kan komme godt fra start.

adobe indesign

7. Adobe InDesign

På Compass Adobe InDesign kursus lære du alt det grundlæggende om programmet. Så hvis du vil komme godt i gang med programmet, så anbefaler vi at du starter med et kursus. Du vil ikke fortryde og du undgår alle faldgruberne. Her kan du læse meget mere om indholdet på vores Adobe InDesign kursus.

InDesign Kursus

 • Masser af praktiske øvelser
 • Gennemgang af InDesign’s brugerflade
 • Oprette dokumenter til forskellige typer af publikationer
 • Formatering af tekst
 • Arbejde med RGB og CMYK farver
 • Lær at arbejde med “lag”
 • Indsætte og beskære billeder
 • Læs meget mere om vores InDesign kursus

Illustrator Kursus

 • Mange hands-on øvelser
 • Overblik over Illustrator vigtigste genveje, funktioner og værktøjer
 • Lær hvordan du opretter farverne i Illustrator
 • Forstå brugen af formater
 • Kursus i Illustrator med cases og eksempler
 • Du kan tilrette dine illustrationer, uden at skulle have hjælp udefra
 • Læs meget mere om vores Illustrator kursus

Kig ind hos Compass

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk