InDesign eller Illustrator?

Hvad er Forskellen?

Hvad er forskellen på Adobe InDesign og Adobe Illustrator?

1. Forskellen på InDesign og Illustrator

Adobe InDesign er et program hvor man samler billeder, tekst og grafik. F.eks. hvis man skal lave en brochure. Illustrator er et program til grafiske illustrationer. Vi anbefaler at du starter med InDesign, og så finder du ud af om du kan det du vil med dine grafiske illustrationer. Hvis ikke, så kan du fortsætte med Illustrator efterfølgende.

2. Adobe InDesign

InDesign er et program hvor man samler billeder, tekst og grafik. F.eks. hvis man skal lave en brochure, digital eller trykt, så er der brug for både tekst fra Word, billeder fra Photoshop og grafiske illustrationer fra Illustrator.

I InDesign an du godt lave en lille smule grafik, men du kommer hurtigt til kort, og så må du i gang med Illustrator. Den gode nyhed er, at programmernes brugergrænseflade minder meget om hinanden, så kan du først det ene program, så vil det være let for dig at gå i gang med de andet.

3. Adobe Illustrator

InDesign er et program hvor man samler billeder, tekst og grafik. F.eks. hvis man skal lave en brochure, digital eller trykt, så er der brug for både tekst fra Word, billeder fra Photoshop og grafiske illustrationer fra Illustrator.

I InDesign an du godt lave en lille smule grafik, men du kommer hurtigt til kort, og så må du i gang med Illustrator. Den gode nyhed er, at programmernes brugergrænseflade minder meget om hinanden, så kan du først det ene program, så vil det være let for dig at gå i gang med de andet. Lær mere om Adobe Illustrator kursus.

hvad er Adobe InDesign?

4. Adobe 3 Essentials

Vi har mange kursister der tager et InDesign kursus, og under kurset bliver det klart, at du ikke kan det hele i Adobe InDesign. Ofte vil man ændre på toning og billede farve, eller fjerne en finger der ikke skal være der. Tilsvarende ønsker man også at ændre lidt på grafikken.

Adobes 3 programmer, Photoshop, Illustrator og Adobe InDesign understøtter hinanden, og har du de 3 kurser, så kan du komme langt med Adobe og dine visuelle produktioner. Du kan på Adobes officielle hjemmeside læse mere om Adobes 3 produkter.

5. Kan jeg lære det?

Ja. Adobe har gjort meget for at forenkle deres programmer så også hobby entusiaster kan bruge programmerne. Der findes nogle gode bøger til begge programmer. F.eks. Classroom In A Book. De er til en fornuftig pris, og beskriver programmerne fra start til slut. Bøgerne er opbygget trinvist, og tager udgangspunkt i medfølgende opgaver og filer, det hele på CD.

6. InDesign templates

Du er hurtigt i gang med InDesign hvis du benytter dig af præfabrikerede InDesign templates. Der finde en lan række udbydere af InDesign templates som du med fordel kan anvende når du skal opsætte dine første dokumenter. Dels tilbyder Adobe selv en lang række templates, dels er der mange udbydere som tilbyder rigtig flotte templates.

adobe indesign

7. Adobe InDesign kursus

På Compass Adobe InDesign kursus lære du alt det grundliggende om programmet. Og vil du komme godt i gang med programmet, så anbefaler vi at du starter med et kursus. Du vil ikke fortryde og du undgår alle faldgruberne. Læs mere om Adobe InDesign kursus.

Kursus i Adobe InDesign

Undervisningen foregår som en kombination af teori og praktiske øvelser. Og på dette kursus får du rigtig meget “hands-on” træning. Lær mere om InDesign kursus.

 

  • Opsætning af InDesign’s brugerflade
  • Oprette dokumenter til forskellige typer af publikationer
  • Formattering af tekst
  • Arbejde med RGB, CMYK og Pantone farver
  • Brug af “lag”
  • InDesign kursus
  • Indsætte og beskære billeder 

Digital Markedsføring Kursus

Deltag i akademiets kursus i digital markedsføring. På 8 dage lærer du alt det vigtige om digital marketing, og du bliver certificeret Digital Marketing Manager. Læs her mere om kurset Digital Markedsføring Kursus her på siden.

Kig ind hos Compass

Adobe kursus 3 essentials

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk