Photoshop GIF animation

Lav din video til en GIF i Adobe Photoshop

Lær hvordan du kan lave en Photoshop GIF animation ud fra en video. Bliv også klogere på hvad en GIF er og hvor det er smart at bruge den i din markedsføring, samt få lidt god inspiration.

1. Photoshop GIF – hvad er det?

GIF er et filformat, der bruges til både at gemme og vise animationer og indeholder maksimalt 256 farver. Det er normalt en kort videosekvens af billeder, hvor hvert billede vises i hurtig rækkefølge for at skabe en illusion af bevægelse. GIF-formatet (graphics interchange format) er designet af Steve Wilhite, mens han arbejdede på CompuServe i 1987.

Billedet eller grafikken i en GIF kører i et såkaldt loop, hvilket betyder, at det vises igen og igen. Normalt varer en GIF 2-10 sekunder hver gang. GIF’er er fantastiske til historiefortælling. For eksempel kan din Photoshop GIF hurtigt fortælle en historie i stedet for at skulle skrive et budskab i ord. Eller du kan bruge den som en måde at udtrykke en sindstilstand på mere tydeligt end et billede ville gøre det. 

En GIF kan bestå af forskellige ting:
Billeder sat sammen til en kort (stop motion) video – med eller uden tekst
En kort video uden tekst
En kort video med tekst (form for undertekster)
Animationer

2. Hvor kan man bruge en GIF

En god måde at vise, hvordan en handling udføres eller en proces skal følges, er ved hjælp af et GIF billede. Dette kan være nyttigt for dine kunder for at forstå, hvordan et produkt skal anvendes, eller blot for at de kan få en idé om, hvad du vil gøre i det arbejde, som du udfører. I din e-mail markedsføring kan det være nyttigt at vise, hvordan noget fungerer. Lad os for eksempel sige, at du sælger cloud storage, og du forklarer, at det er sådan her, det fungerer. Du kan inkludere en animeret GIF, der viser folk, hvordan det fungerer, med billeder og tekst kombineret i ét billede, hvilket kan hjælpe alle med at få en bedre forståelse.

GIF animationer er også en hurtig og nem måde at fange din målgruppes opmærksomhed på i en overfyldt indbakke. Disse animerede billeder kan forbedre engagementet i e-mails betydeligt, hvilket resulterer i flere åbningsrater, flere klik og i sidste ende mere salg! Her kan du se 25 flotte eksempler på Photoshop GIF animationer brugt i e-mail markedsføring.

Nogle virksomheder bruger Photoshop GIF på sociale medier til at fange deres publikums opmærksomhed, ved at vise dem snapshots af produktet eller tjenesten. Ved at tilføje en GIF kan virksomheder tiltrække mere trafik til deres profiler på de sociale medier, øge engagementet og interessen fra deres publikum og øge salget.

3. Hvordan man laver en Photoshop GIF animation ud fra en video

Med keyframing i Adobe Photoshop kan du oprette GIF animationer, der løber i et kontinuerligt loop. I videoen bliver processen med at skabe en simpel GIF animation med gennemsigtighed og derefter eksportere den til online brug.

Adobe Photoshop

Undervisningen foregår som en kombination af teori og praktiske øvelser. Og på dette kursus får du rigtig meget “hands-on” træning. Læs mere om vores grundlæggende Photoshop kursus.

 • Du bliver afdelingens superhelt fordi du kan redigere billeder
 • Lær hvordan du opretter billeder i CMYK og RGB
 • Forstå brugen af formater til fritlægning af billeder Photoshop
 • Lær om relaterede Adobe værktøjer på Adobe Illustrator kursus.
 • Eksportindstillinger til tryk og web
 • Overblik over Photoshop vigtigste genveje, funktioner og værktøjer
 • Photoshop med cases og eksempler
 • Sammenhæng med InDesign kursus
 • Du skal ikke længere have fat i en ekstern grafisk designer
 • Du kan tilrette dine billeder uden at skulle have hjælp udefra
 • Du sparer mange penge på eksterne konsulenter

Hvis du fortsætter på vores udvidet PS kursus, bliver du i stand til at lave endnu flere grafiske lækkerier, som fx at kombinere billeder og video.

Hvis du er blevet nysgerrig omkring Adobe Photoshop, så kan du gå ind på Adobes hjemmeside og evt. prøve deres gratis prøveversion.

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

adobe photoshop