Adobe Photoshop Gratis Viden

Hvad er Adobe Photoshop?

Photoshop gratis – viden om programmet med de mange muligheder. 10 vigtige spørgsmål når du skal i gang.

1. Kan jeg på nogen måde bruge Photoshop gratis?

Du kan downloade Photoshop gratis. Men Adobe er en kommerciel virksomhed, og deres programmer udlejes på månedsbasis, hvor du løbende betaler licens. Du kan downloade en Photoshop gratis trial og på den måde prøve, om programmet er noget for dig. 

2. Kan jeg selv lære Photoshop gratis?

Det korte svar er ja. Men før eller siden vil det blive svært for dig, og så er det godt med et kursus. Du kan fint lære programmet uden en grafisk design baggrund. Men det kræver lidt introduktion, særligt til Adobe’s “lag”, og uden introduktionen vil programmet drille dig.

Programmet er oprindeligt tiltænkt professionelle reklamebureauer. Men vi oplever en stigende interesse fra virksomheder, der selv ønsker at kunne redigere deres dokumenter. Vi kan se at flere og flere “ikke professionelle” dukker op på akademiets 2 dages Adobe Photoshop kursus.

3. Hvad kan Photoshop bruges til?

Adobe Photoshop er de facto standarden til opsætning og produktion af kvalitetsbilleder. Photoshop er velegnet til både digitale og trykte medier, og når du er færdig med din opsætning, så vælger du selv om din produktion skal være til et trykt eller et digitale medie. 

4. Kan jeg redigere grafik med Photoshop gratis?

Du kan lave en smule grafik, men du kommer før eller senere til kort. Photoshop kan ikke alt, og Adobe har en interesse i også at sælge deres 2 andre hovedprodukter Adobe Illustrator og Adobe InDesign. Og når du arbejder med virksomhedens dokumenter, går der typisk ikke lang tid inden du vil ændre lidt på grafik, eller korrigere små detaljer. Den gode nyhed er, at har du lært Photoshop brugergrænsefladen, herunder at arbejde i “lag”, så er både Illustrator og InDesign opbygget lidt på samme måde. De 3 Adobe produkter hænger fint sammen.

hvad er Adobe InDesign?

5. Adobe Photoshop online pris?

Adobe Photoshop prisen er faldet markant over de seneste år. Og Adobe vil tydeligvis gerne ud til en bredere gruppe af brugere, herunder brugere der ikke er grafiske designere af profession. Akademiet anbefaler at du anskaffer en Adobe Creative Cloud licens. Licensen betales månedsvis (300-400 kr. per måned), og du får adgang til alle Adobe’s produkter. Du kan godt anskaffe en licens til Adobe Photoshop alene, den koster små 200 kr. per måned, men du vil hurtigt føle dig begrænset, og så skal du alligevel anskaffe Adobe Creative Cloud licensen. Se mere om Adobe priser på Adobe’s hjemmeside.

Du kan også købe en light version af Photoshop, med en bedre pris. Programmet hedder Photoshop Elements, og indeholder elementer af Photoshop online.

 

6. Hvordan bruges programmet?

Adobe Photoshop er bygget op om ”kasser” der alle defineres i forhold til det ønskede element. Hver ”kasse” sættes op i et brugerdefineret ”grid”, og guidelines som linealer m.m. sørger for opnåelsen af et struktureret layout, lige meget hvilken type print der designes for.

7. Kan Photoshop bruges alene?

Programmet er et af de få programmer i Adobe pakken, der kan stå alene. Dette fordi programmet har værktøjer til både opsætning af billeder, tekstforfatning og objekter, samt let redigering af former, skygger og farver etc. Programmet er derfor et godt sted at starte, også i forhold til kendskabet med resten af Adobe pakken.

Men skal du have det fulde udbytte af programmet, anbefales det også at bruge Adobe Illustrator, og Adobe InDesign. Her vil du blive i stand til at arbejde med vektorgrafik i Illustrator, og selv lave dokumenter i InDesign.

8. Photoshop gratis download

Du kan downloade en Photoshop gratis trial og på den måde prøve om programmet er noget for dig. Du kan downloade en gratis Photoshop prøveversion her.

9. Oprette Adobe konto og Photoshop gratis

Her på siden har du et link til siden hvor du opretter en Adobe konto og downloader programmet. Du kan samme sted også komme ind med dit Adobe login. Det er nemt, og du skal ikke betale noget for oprettelsen af en konto. Start med et Photoshop kursus, og lær de grundlæggende ting. 

adobe indesign

10. Lær mere om Photoshop online

Når du har oprettet din Adobe konto vil du blive præsenteret for mange af Adobe’s egne selvstudier. Det kan godt virke uoverskueligt, så vi anbefaler at du enten lære om værktøjet på et kursus eller at du kontakter en konsulent, så du kommer godt i gang.

11. Hvordan kommer jeg i gang med Photoshop gratis

Vi anbefaler at du selv lære programmet på et kursus. På akademiets kursus kommer du i kontakt med en Photoshop konsulent, som kan hjælpe dig med de små ting der driller, når du kommer hjem efter Photoshop fra begynder til mester kursus. Du kan her på Compass siden læse mere om akademiets Adobe kurser.

12. Photoshop gratis templates

Der findes en lang række udbydere af Photoshop templates, som du med fordel kan anvende, når du skal opsætte dine første dokumenter. Adobe tilbyder selv en lang række templates, så du kan komme rigtig godt fra start.

13. Kursus

På Compass kursus lærer du alt det grundlæggende om programmet. Så hvis du vil komme godt i gang med programmet, så anbefaler vi at du starter med et kursus. Du vil ikke fortryde og du undgår alle faldgruberne. Læs mere om Adobe Photoshop kursus i København og Vejle.

Photoshop Kursus

Undervisningen på vores Photoshop kursus foregår som en kombination af teori og praktiske øvelser. Og på dette kursus får du rigtig meget “hands-on” træning.

 

 • Du bliver afdelingens superhelt fordi du kan redigere billeder
 • Lær hvordan du opretter farverne CMYK og RGB
 • Forstå brugen af filformater
 • Lær om relaterede Adobe værktøjer
 • Eksportindstillinger til tryk og web
 • Lær om relaterede Adobe værktøjer på Adobe Illustrator kursus.
 • Overblik over Photoshop vigtigste genveje, funktioner og værktøjer
 • Photoshop cases og eksempler
 • Du skal ikke længere have fat i en ekstern grafisk designer
 • Du kan redigere dine billeder uden at skulle have hjælp udefra
 • Du sparer mange penge på eksterne konsulenter

InDesign

Deltag også på akademiets InDesign kursus i Vejle og København. På 2 dage lærer du alt det vigtige om InDesign, og du kan vælge at blive certificeret. Læs her mere om kurser i InDesign her på Compass hjemmesiden.

Kig ind hos Compass

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk