Photoshop mockup design

Lav dit eget mockup design i Adobe Photoshop

Når du kan lave dit eget mockup design, så er det en fantastisk måde at vise dine produkter eller designs på. Mockups hjælper dig med at præsentere dit arbejde på en realistisk og professionel måde. Du kan fx nemt vise kunderne præcis, hvordan dit design vil se ud sammen med deres produkt. Det er faktisk ikke så svært at lave dit helt eget mockup design i Photoshop.

1. Mockup design – hvad er det?

Hvem kender ikke følelsen af at kigge gennem utallige mockup skabeloner, men ikke at kunne finde den, der passer 100% til dit projekt. Men når du kan lave dit eget mockup design og trylle dit helt eget design ind i dit mockup, så kan du skabe noget særligt og unikt til dig selv eller til kunderne ved at tilføje det mockup design, der passer til dine behov. Det giver dig en meget større kreativ frihed og giver et meget mere realistisk udtryk.

Med nogle få enkle værktøjer, så som et kamera, photoshop og lidt viden kan du skabe et mockup design på ingen tid. I denne artikel vil jeg vise dig en video om, hvordan du blandt andet kan lave dit eget mockup design.

2. Hvor kan man bruge en mockup?

Produktbaserede virksomheder er blandt de mest almindelige brugere af mockups. De er en fantastisk måde at præsentere nye idéer på eller blot brainstorme om, hvordan et nyt design vil se ud. Det bedste ved mockup design er de minimale kostninger. Hvis du kun arbejder med et eller to designs, er det måske ikke så dyrt at få trykt en eller to prøvebluser eller krus. Men hvis du arbejder med hundredvis af forskellige designs – eller endda bare ét design, der er lidt komplekst og har plads til fejl – vil du opleve, at du får lavet mange prøver, efterhånden som du foretager opdateringer eller ændringer i det endelige udseende.

Mange designere bruger mockups til at give kunderne en fornemmelse af, hvordan et produkt vil se ud, før de går videre med at producere det. Dette kan være med til at undgå dyre revisioner og sikre, at kunden er tilfreds med resultatet, før du begynder at skabe det endelige produkt. Mockups bruges i næsten alle brancher, der involverer en eller anden form for designelementer. Ingeniører bruger f.eks. mockups, når de samarbejder med arkitekter og forskere om at bygge den nyeste teknologi eller transportudstyr. Mockuppen er ofte det sted, hvor de finere detaljer testes, før de går over i den endelige produktionsfase.

I sidste ende skal du spørge dig selv, når du laver en mockup: giver det et overordnet billede af, hvordan det endelige produkt vil se ud? Herfra kan du gå fra mockup til håndgribeligt produkt. Nogle virksomheder prøver også at dele deres mockup design på de sociale medier for at se, hvad folk bedst kan lide. 

3. Lær hvordan man laver sit eget mockup design

I denne video lærer du, hvordan du kan lave dit eget brugerdefinerede mockup design på få minutter i Adobe Photoshop. Teknikken kan bruges på alle billeder, som du selv tager med et kamera, eller på stock billeder, som du downloader og henter ind i Photoshop.

4. Gratis mockups

Hvis du gerne vil prøve at bruge en færdiglavet mockup, kan jeg anbefale dette websted, der har en stor samling af flotte mockups, så du hurtig kan komme fra start.

Adobe Photoshop Kursus

Undervisningen foregår som en kombination af teori og praktiske øvelser. Og på dette kursus får du rigtig meget “hands-on” træning. Læs mere om vores grundlæggende Photoshop kursus.

  • Du bliver afdelingens superhelt fordi du kan redigere billeder
  • Lær hvordan du opretter billeder i CMYK og RGB
  • Forstå brugen af formater til fritlægning af billeder Photoshop
  • Lær om relaterede Adobe værktøjer på Adobe Illustrator kursus.
  • Eksportindstillinger til tryk og web
  • Overblik over Photoshop vigtigste genveje, funktioner og værktøjer
  • Photoshop med cases og eksempler
  • Du skal ikke længere have fat i en ekstern grafisk designer
  • Du kan tilrette dine billeder uden at skulle have hjælp udefra
  • Du sparer mange penge på eksterne konsulenter

Hvis du fortsætter på vores udvidet Photoshop kursus, bliver du i stand til at lave endnu flere grafiske lækkerier, som fx at kombinere billeder og video. Hvis du søger noget inspiration, kan du på vores videns side læse om hvordan du kan lave en GIF i Photoshop.

Hvis du er blevet nysgerrig omkring Adobe Photoshop, så kan du gå ind på Adobes hjemmeside og evt. prøve deres gratis prøveversion.

 

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk