Illustrator Kursus

København I Aarhus I Odense & Aalborg I 2 Dage

Udvid dine kompetencer med et Adobe® Illustrator kursus, og bliv bekvem med værktøjet, og de muligheder det skaber. Illustrator kurser i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

 

24. JAN
København
6.900 kr.

På dette Adobe® Illustrator kursus, København, Aarhus, Odense eller Aalborg, får du praktisk erfaring med at udvikle og arbejde med vektor-grafik.

På kursus i Illustrator får du erfaringerne med, hvordan du arbejder med grafisk design i praksis – både til digitale kanaler og til tryk. Via konkrete cases, hvor sværhedsgraden stiger langsomt, lærer du at arbejde med de mest centrale værktøjer og funktioner i Illustrator, så du nemt selv kan bruge værktøjet efter endt kursus.

Samtidig har du mulighed for at medbringe dine egne projekter, så du kan få råd og vejledning af underviseren, og så du er, mere end klar, til selv at arbejde videre efter kurset.

Illustrator grundlæggende

Pris 6.900 kr.

ekskl. moms

København

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

København Aarhus Odense & Aalborg

DatoerLokationStatus
24. & 25. januar 2022København, Købmagergade 67, 5. sal^
07. & 08. februar 2022Aarhus, Hotel Scandic Aarhus VEST^
21. & 22. marts 2022Odense, Hotel Scandic Odense^
24. & 25. marts 2022København, Købmagergade 67, 5. sal^
24. & 25. marts 2022Aalborg, Hotel Scandic Aalborg ØST^
05. & 06. maj 2022København, Købmagergade 67, 5. sal^
16. & 17. maj 2022Aarhus, Hotel Scandic Aarhus VEST^
23. & 24. maj 2022Aalborg, Hotel Scandic Aalborg ØST^
26. & 27. maj 2022Odense, Hotel Scandic Odense^
^ Åben ^ Få ledige ^ Fyldt

Praktisk

 • Undervisning kl. 9.00 - 15.30
 • Frokost på restaurant
 • Kursusmateriale online
 • Medbring egen computer
 • 100 meter fra Nørreport st.
 • Små hold

Illustrator kursus lokationer

Ud over Illustrator kursus København og Aarhus, så planlægger akademiet også Illustrator kursus Aalborg og Illustrator kursus Odense. Nye lokationer aktiveres i 2022.

Hvem deltager på Illustrator kursus?

Illustrator kurset henvender sig til dig, der vil lære at kommunikere visuelt, og som ikke ønsker at skulle have fat i en professionel grafiker, hver gang du vil pynte eller redigere et logo, ikon eller anden grafik.

Indhold Illustrator kursus København & Aarhus

Når du går hjem fra Adobe Illustrator kursus, vil du være i stand til selv at arbejde med grafisk produktion af høj kvalitet. Du kan få grafikken til at se ud, som du ønsker det. Kursets indhold kan du læse mere om her.

 

 • CMYK og RGB farverum
 • Filtyper
 • Opbygning af figurer
 • Lag
 • Clipping mask
 • Pen værktøjet
 • Shape builder
 • Fra pixels til vektor
 • Artboards
 • Viskelæderværktøj
 • Skriv på former
 • Gradient
 • Mønstre
 • Streger og pensler
 • Pile og stiplede linjer
 • Tegn efter skitse
compass kursus

Premiere Pro Kursus

Deltag på akademiets Premiere Pro kursus. På 2 dage lærer du at producere kvalitets videoer med Adobe Premiere Pro. Læs mere om Premiere Pro kursus.

Forudsætninger for Illustrator kursus

Der er ingen forudsætninger for deltagelse på Illustrator kurset. Dog skal du medbringe din egen computer, strømforsyning med installeret Adobe software. Du kan her downloade programmet i en prøveperiode. Adobe downloads. Du vil blive kontaktet af din underviser, nogle dage inden kurset, for afstemning af forventninger. Du kan her læse 10 vigtige om hvad er Adobe Illustrator inden du skal i gang.

Medbring PC/Mac med Illustrator

Husk at medbringe din computer, strømforsyning og evt. mus. Du skal have installeret Illustrator programmet inden kurset. Akademiet stiller ikke computere til rådighed. 

Online Illustrator kursus materialer

Med Illustrator kurset følger øvelsesvideoer og instrukser, som du får adgang til under og efter kurset i op til et år. På den måde har du efter Adobe Illustrator kurset mulighed for at genopfriske de ting, du lærer. 

Efter Illustrator Kursus København & Aarhus

Du vil efter kursus, indenfor rimelighedens grænser, have mulighed for at kontakte din underviser for spørgsmål. Akademiet tilbyder også et udvidet Illustrator kursus, hvor du kan få dybere indsigt i programmet.

compass kursus - københavn

Kontakt os

  Telefon 48 16 30 81
  E-mail   info@comss.dk

Er det nok med et Illustrator kursus?

Hvis du ikke allerede kan InDesign og Photoshop, så kan du med fordel tage akademiets kursuspakke; Adobe kurser 3 Essentials. På kurserne lærer du hvordan, de 3 vigtigste Adobe programmer Photoshop, Illustrator og InDesign spiller sammen. De tre programmer er dybt integrerede i hinanden, og det fulde udbytte af Adobe produkterne opnår du ved at lære grundlæggende funktioner og værktøjer i alle tre Adobe programmer.

Dit udbytte af kursus i Illustrator

 • Du skal ikke have fat i en grafisk designer for ændringer
 • Rediger selv din grafik – nu og her, og uden konsulent omkostninger
 • Bliv fortrolig med de mange muligheder i Illustrator
 • Hvordan designer du din grafik fra grunden af
 • Lær at opsætte Illustrator skabelontyper
 • Forstå korrekt import af billeder og tekst
 • Lær hvordan du opretter farverne CMYK, RGB og pantone
 • På kursus i Illustrator lærer du at bruge formater
 • Lær om relaterede Adobe værktøjer
 • Eksportindstillinger til både tryk og web
 • Overblik over Illustrator vigtigste genveje, funktioner og værktøjer
 • Cases og eksempler

Kursisterne siger

Adobe kursus 3 essentials

3 Adobe Kurser i en pakke læs her

Tidligere Illustrator kursister siger

sparnord

Mette Nielsen

Spar Nord Bank

Vi fik en stor konkret værktøjskasse, som jeg i større eller mindre grad kan bruges både i forbindelse med mine arbejdsopgaver og udenfor arbejdstiden.  Tak for et super godt Illustrator kursus. 🙂

★★★★★

novo

Pernille Andersen

Novo

“Dejligt med små hold hvor der var tid til den individuelle. Jeg fik en meget fin introduktion til flere værktøjer jeg ikke havde prøvet samt godt tid til de praktiske øvelser. God underviser med praktiske eksempler.”

★★★★★

anne

Anne

Four Design Møbler

“Jeg var meget tilfreds med dette Illustrator kursus og vil give det 5. Jeg synes det var virkelig godt at Marie var parat til at sadle om, så vi fik lige præcis den viden der var relevant for os med hjem”

★★★★☆

anders

Anders

Københavns Kommune

Der var plads til både nye og erfarne. Jeg havde kendskab til de fleste værktøjer på forhånd, dog ikke alle. Her fik jeg en meget fin introduktion til flere samt de praktiske øvelser. God underviser med praktiske eksempler”

★★★★★

Værktøjer på Illustrator kursus København Aarhus Odense & Aalborg

Strokes & 3D Effekter

Illustrator er perfekte program til at lege kreativt med teksteffekter. På kurset gennemgår vi nogle af de mest almindelig, såsom at skrive på former og kurver, at vride tekster, at tilføje gradienter og “Strokes” til din tekst, at skabe 3D-teksteffekter, samt at bruge “Blend” til at skabe flydende, håndskrevne ord.

Illustrator Kursus

På dette Illustrator kursus lærer du, hvordan du kan opsætte grafik, så de giver dig netop det visuelle udtryk du ønsker. På Vi gennemgår, hvordan du selv kan producere grafik, så du hurtigere kan få nogle flotte dokumenter. Læs også akademiets Adobe Illustrator free tutorial om programmet.

Illustrator Mønstre

Illustrator er favorit programmet blandt grafikere, når de skal udvikle iøjnefaldende mønstre, f.eks. til plakater eller produktemballage. Som en del af Illustrator kurset, gennemgår vi derfor, hvordan du udvikler både simple og abstrakte mønstre i Illustrator. Du lærer det hele fra bunden.

Cases og Opgaver

Illustrator kurset vil foregå som holdundervisning med en kombination af teori, praktiske eksempler, cases og opgaver. Underviseren er specialist på området, og har mange års relevant erfaring med Illustrator. 

Valg af Grafiske Værktøjer

Du lærer at udvælge og benytte de rigtige værktøjer, der matcher netop dine ønsker og behov til grafisk design. Og for at få succes med Illustrator er det derfor vigtigt, at du har kendskab til, hvordan man planlægger og organiserer din grafik.

Hvad Kan Illustrator?

Hvad kan Illustrator? Hvordan virker det? Hvilke værktøjer? Og hvordan opstartes det grundliggende? Det er bare nogle af de spørgsmål, der typisk opstår, når man skal arbejde med Illustrator. Alt sammen noget vi gennemgår på kurset.

 

Kig ind 

Underviser 

Eva Pesik Nielsen

Eva Pesik Nielsen

Grafisk Designer Underviser

Få mere information

Tilmeld Illustrator kursus København & Aarhus 

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Adobe kursus 3 essentials

Certificeret Grafisk

Design Kursus

Lær alle Adobe værktøjerne, og bliv certificeret i grafisk design. Ud over kursus i Illustrator, så indeholder kurset i grafisk design også Adobe InDesign og Adobe Photoshop. Læs her om at blive certificeret grafisk designer.

grafisk design kursus certifikat

Din Adobe rejse inden Illustrator kursus

Jeg har arbejde med flere af Adobe’s værktøjer inden jeg kom på kursus i Illustrator. Det var selvlært, og derfor brugte jeg Illustrator på en anden måde end Adobe har tænkt det. Det medførte en masse problemer, og jeg måtte ofte starte forfra selvom jeg allerede havde brugt meget tid på en illustration. På dette Adobe Illustrator kursus lærer du det grundliggende så du kommer til at bruge værktøjet som Adobe har tænkt det. Du undgår derfor en masse problemer. 

Illustrator kursus for ledige

Leder du efter Illustrator kurser for ledige, så tilbyder akademiet en række kurser for ledige, herunder kurset Illustrator: Fra begynder til mester. Kurset tilbydes ikke som 6 ugers jobrettet uddannelse. Men kurset er på de regionale positivlister, og det er dit jobcenter der kan bevilge Illustrator kurset, afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund. Læs mere her om grafiske kurser for ledige.

Hvorfor kursus i Adobe Illustrator?

Hvor det tidligere var professionelle der bruge Adobe’s værktøjer, herunder InDesign, Photoshop og Illustrator til grafiske illustrationer, Så har værktøjerne i dag bred udbredelse. InDesign er det vigtigste af disse værktøjer, og de fleste starter også med et Adobe InDesign kursus. Men du kommer hurtigt til korte, og skal ændre en illustration eller et ikon, og så får du behov for et Illustrator kursus. 

Hvad kan jeg efter Illustrator uddannelsen?

Efter denne Illustrator uddannelse vil du kunne producere og redigere grafiske illustrationer, herunder logoer og ikoner. Og du kan bruge Illustrator, med tilhørende vektor teknologi, på den måde som Adobe har tænkt det. Du skal ikke have fat i et bureau hver gang du vil ændre din grafik, og du bliver derfor meget mere effektiv og sparer tid og penge.

Grundlæggende Illustrator

Adobe har udviklet og finjusteret Illustrator igennem mange år, så det i dag er det ultimative redigeringsprogram til grafik. Du vil lære grundlæggende funktionalitet, som at skabe og redigere grafik af forskellig karakter, til tryk og web. 

Illustrator Workspace

På kurset får du et overblik over Illustrator Workspace, og hvordan grundlæggende værktøjer og funktioner i Illustrator spiller sammen på tværs af dette Workspace, når du redigerer.

Der findes mange måder at udføre den samme redigering på i Illustrator. Og underviseren har derfor udvalgt de mest relevante og centrale værktøjer og funktioner.

Arbejde med Vektorer

En af de største forcer i Illustrator, er muligheden for at udvikle vektor-grafik. Begrebet vektor dækker over filer, som kan op-skalleres i det uendelige. Vektor-filer er genereret på baggrund af en algoritme, der hele tiden tilpasser filen, når du zoomer ind eller ud. Det gør dem særlige velegnede til at udvikle logoer og ikoner, som skal kunne printes i alle størrelser og formater.

På kurset lærer du at bygge vektor-figurer fra bunden af, ved hjælp af geometriske former og udvalgte værktøjer. Som en del af kurset, undervises du også i, hvordan du kan omdanne Raster-filer, dvs. filer, der består af et begrænset antal pixels, til vektor-filer. Det kunne f.eks. være en tegning af et logo, som du har taget et billede af, og som nu ønsker at omdanne til en vektor-fil.

Arbejde med Objekter

Vi gennemgår Illustrators værktøjer ift. ændringer, skalleringer, flytte og rotere oprettede figurer. Illustrator kan hjælpe med præcisionen i forhold til at placere figurerne korrekt på siden. Du vil også blive introduceret til oprettelse af avancerede Illustrator figurer. 

 • Justering af figurer
 • Illustrator Kurvefinder
 • Hjælpelinjer og autohjælpelinjer
 • Skalér, rotér, omdan objekter

Vigtige genveje

Underviseren vil undervejs på kurset dele sine bedste genveje med dig, så dit arbejdsflow bliver både hurtigere og mere effektivt i Illustrator. 

 

Illustrator farverum

Illustrator er det perfekte program at bruge, hvis du skal gøre dine billeder klar til print eller web. I denne sammenhæng lærer du på Illustrator kursus København, hvor vigtigt det er, at arbejde i CMYK eller RGB farverum. Dine farver bliver præcis som du har tiltænkt.

Dimensioner & formater

Når du skal gemme og eksportere dit billede i Photoshop, findes der rigtig mange ting du skal være opmærksom på. Det gennemgår vi på kurset, så du nemmere kan navigere i, hvordan du arbejder med dine billedfiler.

Udvikle af lag og effekter

På Illustrator kurset får du en grundig indsigt i, hvorfor det er vigtigt, at arbejde i lag i Illustrator. En indsigt, der er relevant på tværs af alle Adobes programmer.

Eksport af vektorer

På kurset får du en gennemgang af de mest anvendelige filformater, som du bør gemme eller eksportere dine vektor-filer i. Din eksport kan også være til andre Adobe programmer som InDesign eller Photoshop. De andre produkter kan du lære mere om på kurserne:

Illustrator kursus cases

Via konkrete cases, hvor sværhedsgraden langsomt øges, lærer du at arbejde hands-on med de forskellige Illustrator værktøjer og funktioner. Din underviser er hele tide i nærheden, og det er vores ansvar, at du lære programmet, som Adobe har tænkt det anvendt. Se også Illustrator tutorial.

compass kursus

Du får

N Små hold
N hands-on undervisning
N Illustrator ekspert underviser
N Kursus materialer elektronisk

Eva Pesik Nielsen

Eva Pesik Nielsen

Underviser Adobe Grafisk Design

Eva er uddannet mediegrafiker og har i mange år arbejdet med grafisk design og Adobe’s værktøjer. Hun har hjulpet en række virksomheder med alt fra grafisk opsætning på diverse medier og design og videoer. Hun bruger Adobe’s grafiske værktøjer i sin dagligdag, og kombinere dem gerne med andre værktøjer. Eva er dybt specialiseret i Adobe’s dybe verden af muligheder, og hos Compass underviser Eva netop i Adobe’s værktøjer.

Powered by