InDesign Kursus Grundlæggende

København & Vejle I 2 Dage

Udvid dine kompetencer med et Adobe® InDesign kursus i København eller Vejle så du selv kan producere og ændre dine InDesign dokumenter.

 

18. APR
Vejle
9.700 kr.
Grafisk superhero support

På Adobe® InDesign kursus i København eller Vejle, får du en grundig introduktion til InDesign som værktøj, og du lærer at arbejde professionelt med grafisk produktion i praksis.

Dette InDesign kursus er bygget op omkring cases, hvor du gennem mange små praktiske øvelser, tilegner dig færdigheder, som du kan bruge målrettet.

På kursus i InDesign lærer du at arbejde med dokumenter – både til digitale medier og til tryk. Du vil opnå en forståelse for værktøjets mange muligheder, og et generelt kendskab til grafisk opsætning.

InDesign - kursus

Pris 9.700 kr.

ekskl. moms

R

Små hold

R

Inkl. 3 måneders mail support

R

Frokost på restaurant

R

Inklusiv certificering

R

Certificerede instruktører

Datoer København & Vejle

DatoerLokationStatus
18. & 19. april 2024Vejle - Kunstkompas Treschowsgade 4^
29. & 30. april 2024København - Købmagergade 67 - 5. sal^
27. & 28. maj 2024København - Købmagergade 67 - 5. sal^
06. & 07. juni 2024Vejle - Kunstkompas Treschowsgade 4^
27. & 28. juni 2024København - Købmagergade 67 - 5. sal^
05. & 06. august 2024København - Købmagergade 67 - 5. sal^
15. & 16. august 2024Vejle - Kunstkompas Treschowsgade 4^
16. & 17. september 2024København - Købmagergade 67 - 5. sal^
03. & 04. oktober 2024Vejle - Kunstkompas Treschowsgade 4^
28. & 29. oktober 2024København - Købmagergade 67 - 5. sal^
05. & 06. december 2024Vejle - Kunstkompas Treschowsgade 4^
03. & 04. februar 2025København - Købmagergade 67 - 5. sal^
^ Åben ^ Få ledige ^ Fyldt

Praktisk information

 • Undervisning kl. 9.00 - ca. 15.30
 • Frokost på restaurant
 • Medbring egen computer
 • 100 meter fra Nørreport st.
 • Små hold

Kursus lokationer

Vores InDesign kursus afholdes både i København og Vejle.

Fordele ved at vælge vores InDesign kursus

▌ Support efter kursus

Vi ønsker du får succes med dit kursus. Din underviser giver dig derfor 3 måneders gratis e-mail support, inden for rammerne af kursets faglige indhold. 

▌ Små hold maks 6 deltagere

Akademiet sikrer små kursus hold af maksimalt 6 deltagere. Der kan forekomme ekstraordinære forhold der gør at vi er flere, men det sker sjældent.

▌ 100% dansk kursusmateriale

Alt kursusmateriale ligger tilgængeligt online under og efter dit kursus. På InDesign kurset får du adgang til et læringsrum online med præsentationer og videoer som du kan genbesøge efter endt kursus.

▌ 15+ videoer efter kursus

Du får adgang til et læringsrum online med præsentationer og instruktions-videoer som du kan gense før under og efter dit InDesign kursus.

▌ 100% dansk certificering med ID

Du modtager altid diplom på at du har deltaget på dette InDesign kursus. Og har du lyst, så er certificering også indeholdt i dit kursus honorar. Certificering udgøres af en lille InDesign opgave som bliver godkendt af din underviser.

▌ InDesign fra begynder til mester

Du kan senere overbygge dette kursus med Photoshop udvidet kursus, og blive certificeret InDesign: Fra begynder til mester.

▌ Adobe certificerede instruktører

Alle akademiets instruktører er certificeret i det faglige stof som de underviser i. Det giver dig garanti for undervisning af høj faglig standard.

▌ Fuld forplejning på restaurant

Vi spiser frokost på restaurant. I København spiser vi på restaurant La Perla (italiensk) og restaurant Rice Market (thai) på skift. I Vejle spiser vi i restauranten på hotel Scandic Vejle VEST. Der er mulighed for vegetar, veganer, allergiker mv. Bare giv os besked. Så på Photoshop kurset får du fuld forplejning 🙂

▌ VIP klippekort

Du kan med fordel købe et klippekort, og få kurserne for ca. halv pris. Læs mer om klippekort.

▌Hyggelige omgivelser

Akademiet tilbyder undervisning i hyggelige omgivelser hvor vi lægger vægt på atmosfære og et behageligt miljø. Det sikrer at vi lærer InDesign bedst muligt i de hyggelige omgivelser.

▌Kursus hver måned

Der starter et eller flere kurser hver måned.

▌100% tilfredshedsgaranti

Er du ikke tilfreds med dit kursus, så tilbyder akademiet en 100% tilfredsheds-garanti med fuld refusion af dit kursushonorar.

▌Grafisk blog med videns sider

Du kan finde en masse gode videns sider på vores grafisk blog.
Du kan bl.a. læse om hvordan man kan lave en GIF i Photoshop.

Hvem deltager?

Kurset henvender sig til dig, der sidder i en marketing eller administrativ funktion, og som ikke ønsker, at skulle have fat i en professionel grafiker, hver gang du skal bruge et lækkert layout. Det kan også være du er iværksætter, og har brug for at forbedre din visuel kommunikation, uanset hvad har du mulighed for at efteruddanne inden for grafisk layout.

Kurset er på begynder-niveau og det kræver ikke nogen forudgående viden omkring InDesign for at deltage på kurset. 

Kursus indhold

Når du går hjem fra dette InDesign kursus, har du fået en grundig introduktion til InDesign. Du vil være i stand til selv at arbejde med grafiske elementer til at lave kreativ visuel kommunikation. Kursets indhold kan du læse mere om her.

 

 • Oprettelse af dokument
 • Arbejdsrum
 • Værktøjer
 • Lag
 • Skrifttyper
 • Farverum
 • Filtyper
 • Objekter
 • Tekstramme indstillinger
 • Mastersider
 • Automatisk sidetal
 • Linealer
 • Tilføj interaktivitet
 • Eksporter dokument
 • Publish online
 • Beskæring
 • Tekst på figur / form
 • Outline tekst

 

Adobe Indesign Certified Instructor

København kontor

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

Video kursus

Deltag på akademiets Premiere Pro kursus. På 2 dage lærer du at producere kvalitets videoer med Adobe Premiere Pro. Læs mere om Premiere Pro kursus.

Forudsætninger

Der er, som sådan, ingen forudsætninger for deltagelse på kurset. Dog er der nogle praktiske ting, der skal være på plads:

Du skal selv medbringe computer med InDesign installeret. Har du svært ved at arbejde på en mindre skærm, er du også velkommen til at medbringe en ekstern skærm på kursusdagene.

Er InDesign gratis? Nej. Hvad er så Adobe InDesign pris? Du kan her se priser og få InDesign download med en 7 dages prøveperiode. Du kan også på Abobe’s side se prisen på InDesign og InDesign Creative Cloud. Du kan her læse mere om InDesign download og 10 vigtige om hvad er InDesign inden du skal i gang.

Medbring din PC/Mac

Husk at medbringe din computer, strømforsyning og evt. mus. Du skal have installeret InDesign programmet inden kursus start. Akademiet stiller ikke computere til rådighed. 

Online materialer

Med kurset følger øvelsesvideoer, instrukser og en stor mængde materiale, som du vil modtage af underviseren. Du får adgang til disse under og efter kurset i et år. På den måde har du efter Adobe InDesign kurset mulighed for at genopfriske de ting, du lærer, skulle du have behov for dette. 

Skal jeg på udvidet kursus?

Akademiet har dårlig erfaring med kursister der starter på det udvidet kursus, så det frarådes på det kraftigste. Men du vil efter kurset, og indenfor rimelighedens grænser, have mulighed for personlig coaching med din underviser omkring spørgsmål til programmet. Find dit InDesign kursus på vores hjemmeside – måske er det akademiet udvidet InDesign kursus du skal have fat i. 

Kursisterne siger

Kan jeg det hele efter kurset?

Adobe InDesign giver dig mange muligheder. Programmet er et omfattende værktøj til produktion af dokumenter, både til digitale medier og grafisk materiale på tryk. Derfor tager det meget lang tid, at blive superbruger, og da der udvikles på programmet løbende, er det næsten umuligt at kunne alt.
Men… Vi gennemgår de væsentligste ting på kurset, og ligger grundstenen for et videre arbejde i Adobe InDesign universet og i hele Adobe pakken.

Udbytte af InDesign kursus

 • Lær at arbejde professionelt med InDesigns brugerflade og vigtigste funktionalitet
 • Lær at opsætte InDesign skabelontyper og flersidede dokumenter
 • Lær at lave visitkort, flyers, annoncer, plakater og foldere.
 • Forstå korrekt import af billeder, tekst samt tekstombrydning
 • Lær hvordan du opretter farverne CMYK, RGB og pantone
 • Forstå brugen af afsnitsformater og mastersider
 • Publicer dit InDesign dokument på digitale medier eller som grafisk materiale
 • Kursus i InDesign indeholder også intro til relaterede Adobe værktøjer
 • Eksportindstillinger af dit grafiske arbejde til tryk og web
 • Overblik over InDesigns vigtigste genveje, funktioner og værktøjer
 • Cases og eksempler fra dit daglige arbejde og de vigtigste funktioner

Kurset er til forretningsbrugere

Sidder du i forretningen, og ønsker du et kursus, så tilbyder Compass InDesign kurser, der er skræddersyet til forretningsbrugere, der skal producere visuelt materiale. Disse kurser er designet specifikt til at imødekomme behovene hos dem, der ikke har en grafisk uddannelse, men som ønsker at mestre InDesign for effektivt at kunne redigere dokumenter. Bemærk, at disse kurser ikke tilbydes som 6 ugers jobrettet uddannelse, men er tilpasset for at give praktisk viden og færdigheder for umiddelbar anvendelse.

Kursisterne siger

jonathan

Jonathan Petri

Consensus

“Det var et godt InDesign kursus der gav et bredt dækkende indblik i værktøjerne og som dækkede mine forventninger. Underviseren havde mange års praktisk erfaring kunne sætte sig ind i mine problemstillinger”

★★★★★

markedsføring kursus pficer

Nanna

Pfizer

“Jeg har fået gode redskaber med i bagagen til at sætte gang i anvendelsen af InDesigns brugerflade. De praktiske øvelser gør at man bedre kan huske det indlærte. Gennemgang af opbygning havde størst værdi for mig”

★★★★★

henriette

Henriette

Fast Ejendom Danmark

“Det var fint, at vi selv skulle arbejde med opgaverne. God underviser som var meget hjælpsom. Jeg var glad for, at jeg fik mulighed for at arbejde i egne medbragte filer, det er virkelig noget, som jeg kan bruge efterfølgende.”

★★★★★

kunde&co

Annette

Kunde & Co

Jeg synes kurset var inspirerende, veltilrettelagt og meget professionelt udført. Jeg har fået super meget med som jeg glæder mig til at bruge i praksis. Underviseren var meget inspirerende og god til at formidle.

★★★★☆

Kursus værktøjerne

InDesign Master Redigering

Ligesom i PowerPoint, har du mulighed for at tilføje elementer til en Master i InDesign. Disse elementer, f.eks. logo og sidetal, går derved igen på alle sider i din InDesign-fil. Du lærer at arbejde med Master redigering i kombination med Lag og Linealer, så du får størst mulig kreativ frihed og præcision, når du bygger dit kreative layout. Du kan her læse om InDesign templates.

Interaktivitet og Online Publish

På kurset lærer du at gøre dine InDesign filer interaktive. Interaktiviteten opnår du gennem anvendelsen af links, animationer, videoer. Og du lærer hvordan du kan eksportere dokumentet til interaktive PDF’er af høj kvalitet med et lækkert look and feel, eller alternativt som E-bogsformat. Du kan også opnå InDesign certificering ved at tage alle 3 Adobe grafiske kurser. 

Kursus i InDesign

Med InDesign kan du producere grafisk materiale af høj kvalitet. Og efter kurset vil du have forståelse for programmets store potentiale til produktion af grafisk materiale. På dette kursus vil du lære præcis hvordan du kan udnytte mulighederne i Adobe InDesign, og hvordan du kan skabe billeder i InDesign der sælger bedre. Det bliver lettere at løse grafiske opgaver. 

Cases og Opgaver

InDesign kurset’s struktur kombinerer holdundervisning med teori, praktiske eksempler, cases og øvelser. Underviseren er specialist på området og har mange års relevant erfaring med InDesign. Du vil på kursus i InDesign få værktøjet i hænderne – det er der du lærer det. Skal du redigere billeder, så se Photoshop kursus. Skal du lave grafik, så er det på Illustrator kursus.

InDesign Linealer og Crop Marks

På kurser lærer du at navigerer imellem forskellige værktøjer i InDesign, der hjælper dig under opsætningen af dit layout og ved eksport af dit dokument til print, herunder beskæring, linealer og Crop Marks. Så det du designer også er det du får tilbage fra print. Du lære at producere dokumenter med tekst og billeder.

Teksteffekter i Indesign

Undervejs på kurset møder du en lang række kreative muligheder for at producere visuelt materiale af høj kvalitet. Mulighederne er mange, også til digitale medier. Hvad kan InDesign i tekst og billeder? Hvordan bruges programmet? Hvilke værktøjer kan jeg vælge? Og hvordan opsætter jeg mit personlige look? God vind med dit InDesign kursus.

Kig ind

Undervisere

Eva Pesik Nielsen

Eva Pesik Nielsen

Adobe Certificeret Underviser

 

Få mere information

Hege instruktør

Hege Dalsgaard

Adobe Certificeret Underviser

 

Få mere information

Tilmelding København & Vejle

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Henvender sig til

Inden jeg kom på InDesign kursus havde jeg tillært mig en masse selvlærte måder at arbejde i InDesign. Det gav mig en masse problemer, og jeg måtte ofte starte helt forfra med mine grafiske opgaver. På dette InDesign kursus lærer du alt det grundliggende på en dag så dit fundament kommer på plads. Kurset er for dig der skal starte med InDesign og som ikke har arbejdet med det før.

InDesign kurser for ledige

Er du mellem jobs, og ønsker du dette kursus, så tilbyder Compass en række kurser for ledige, herunder kurset InDesign: Fra begynder til mester, som du kan finde på denne hjemmeside. Kurset tilbydes ikke som 6 ugers jobrettet uddannelse. Det er dit jobcenter der vurderer og bevilger kurser relateret til den regionale positivliste. Se også liste over andre Adobe kurser for ledige.

Hvad kan programmet ikke?

Der findes flere Adobe værktøjer, herunder Illustrator til grafik og Photoshop til billede redigering og andet materiale. Selvom InDesign kan løse mange konkrete opgaver, og er det vigtigste af de 3 Adobe værktøjer, så kan du ikke producere alt grafik og fotoredigering efter kurset. Dertil kræves alle tre programmer. InDesign er det overordnede Adobe værktøj der samler det hele, men når det bliver specifikt, vil du ofte skulle arbejde med de andre Adobe værktøjer. På kurset kan du stille spørgsmål til grænseflader til de 2 andre programmer.

Hvad kan jeg efter kurset?

Efter endt kursus vil du kunne producere visuelt materiale, og have et godt overblik over programmets muligheder og vigtigste funktionalitet. Du vil kunne bruge InDesign på den måde som Adobe har tænkt det, og det vil spare dig for en masse tid. Du undgår at skulle have fat i en professionel hver gang du skal ændre i dine dokumenter, og du kan løbende redigere både tekst, billeder og grafik. Efter dette InDesign kursus er du godt i gang.

FAQ om InDesign

Lag og lænker

Er du ikke vant til at arbejde i InDesign, så virker det ikke naturligt, at arbejde med lag og lænker. Men når først du kommer i gang med at arbejde i Adobe InDesign, vil du hurtigt opdage fordelene ved disse funktioner.

På kurset i Adobe InDesign, gennemgår vi funktionaliteten fra start, og du får konkrete cases, og guides til at arbejde i lag og med lænkede filer.

Du vil bl.a. arbejde med

 • Gennemsigtighed af billeder
 • Interaktivt design

Grundlæggende InDesign

Adobe har udviklet InDesign programmet gennem mange år, så det i dag er det ultimative program til opsætning af layout, på tværs af dokumenttyper.

InDesign kan med sin funktionalitet opfylde de fleste behov, og spænder bredt fra plakat design og postkort til interaktive rapporter.  

På kurset i InDesign – Grundlæggende, går vi igennem de vigtiste funktioner. 

 • Opsætning af InDesign programmet
 • Brugerinterface samt opsætning af arbejdsområder
 • Grundlæggende funktioner, værktøjer og paneler

Dokument opbygning

Du lærer hvordan et dokument oprettes, og hvad du skal være opmærksom på allerede ved oprettelsen. Hvilke dokumenttyper er der, og hvad har de af betydning for funktionerne i InDesign.

 

 • Nyhedsbreve, plakater, flyers, postkorts, produktark og lign.
 • Tryk sager, brochurer, bøger, magasiner og aviser
 • Opsætning af flere side designs med automatiske sidenumre
 • Annoncer eller bannere
 • Informationsmateriale, præsentationsmateriale og udbudsmateriale

InDesign farverum

Adobe InDesign er det perfekte program at bruge, når dine dokumenter skal klargøres til specielt print, men i en vis udstrækning også web.

I denne sammenhæng lærer du på InDesign kursus, hvad forskellen på CMYK- eller RGB-farverum er, og hvilken opsætning der bedst rammer, det resultat du har i tankerne.

Vektor grafik, logoer og Ikoner

På kurset lære du om InDesigns samspil med Photoshop, og Illustrator. Hvis du ønsker at lære at udvikle vektorgrafik (f.eks. logoer og ikoner), grafiske produkter eller redigere foto, så anbefaler vi at du tager vores:

InDesign Workspace

På kurset får du et overblik over Adobe InDesigns Workspace, og hvordan grundlæggende værktøjer og funktioner i InDesign spiller sammen.

Der vil i nogle tilfælde være flere måder, at udføre den samme handling på. Derfor vil underviseren have udvalgt de mest relevante værktøjer og funktioner, og samtidig forklare grunden til de varierende opsætninger, alt efter hvilken dokumenttype der arbejdes på. 

Dimensioner & formater

Når du skal gemme og eksportere dit dokument i Adobe InDesign, findes der rigtig mange ting, som du skal være opmærksom på. Det gennemgår vi på kurset, så du nemmere kan navigere i, hvordan du arbejder med dine dokumenter, alt efter projekttype.

Eksport af dokument

 • På kurset gennemgår vi trin-for-trin, hvordan du gør din InDesign-fil klar til print eller web. Underviseren gennemgår bl.a. hvordan du tilføjer beskæringslinjer, skifter farverum og eksporterer til PDF, og gennemgår ligeledes hvordan du publicerer din InDesign-fil som et online og/eller interaktivt dokument.

Smarte InDesign genveje

Underviseren vil undervejs på kurset dele sine bedste genveje med dig, så dit arbejdsflow bliver både hurtigere og mere effektivt i InDesign. Og vi kan allerede godt afsløre, at nogle af genvejene normalt kun florerer iblandt InDesign Evangelister. 

InDesign kursus cases

Via konkrete cases, hvor sværhedsgraden gradvist øges, lærer du at arbejde med de forskellige InDesign værktøjer og funktioner. Din underviser er hele tide i nærheden, og det er vores ansvar, at du lære programmet, som Adobe har tænkt det anvendt.

compass kursus

Du får

N Små hold
N Hands-on undervisning
N InDesign ekspert underviser
N Online kursusmateriale
N Tilfredshedsgaranti

Tilmeld dig nyheder

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

compass kursus

Eva Pesik Nielsen

Eva Pesik Nielsen

Grafisk Designer

Eva er uddannet mediegrafiker og har i mange år arbejdet med grafisk design og Adobe’s programmer. Hun har hjulpet en række virksomheder med alt fra grafisk opsætning på diverse medier, design og videoer. Hun bruger Adobe’s grafiske værktøjer i sin dagligdag, og kombinere dem gerne med andre værktøjer. Eva er dybt specialiseret i Adobe’s verden af muligheder, og hos Compass underviser Eva netop i Adobe’s værktøjer.

Powered by

 

Hege Dalsgaard

Hege Dalsgaard

Grafisk Designer

Hege er en grafisk designer med erfaring fra reklamebranchen. Hun har arbejdet med Adobe i mange år og har udviklet markedsføringskampagner for forskellige virksomheder. Hun er kendt for sin ekspertise inden for Adobe programmer og hun elsker at dele sin viden med andre.

Derudover er Hege en erfaren underviser indenfor AI og ChatGPT. Hege har været beta tester for ChatGPT og bruger ChatGPT teknologien dagligt sammen med andre AI værktøjer. Hun rådgiver virksomheder i brugen af ChatGPT og underviser også på akademiets ChatGPT kurser. Hege er derudover ansvarlig for alle akademiets virtuelle AI værktøjer.

Powered by