InDesign Kursus Grundlæggende

København & Aarhus I 2 Dage

Udvid dine kompetencer med et Adobe® InDesign kursus i København eller Aarhus så du selv kan producere og ændre dine InDesign dokumenter.

 

05. JAN
København
8.900 kr.
gratis grafisk kursus

På Adobe® InDesign kursus i København eller Aarhus, får du kendskab til InDesign som værktøj, og lærer at bruge det til grafisk produktion i praksis.

Dette InDesign kursus er bygget op omkring cases, hvor du gennem mange små praktiske øvelser, tilegner dig færdigheder, som du kan bruge målrettet.

På kursus i InDesign lærer du at arbejde med dokumenter – både til digitale kanaler og til tryk. Du vil opnå en forståelse for værktøjets mange muligheder, og et generelt kendskab til grafisk opsætning.

InDesign - kursus

Pris 8.900 kr.

ekskl. moms

InDesign kursus lokaler

InDesign kursus København & Aarhus

Datoer Lokation Status
05. & 06. januar 2023 København - Købmagergade 67 - 5. sal ^
05. & 06. januar 2023 Aarhus - Hotel Scandic Aarhus VEST ^
02. & 03. februar 2023 København - Købmagergade 67 - 5. sal ^
02. & 03. februar 2023 Aarhus - Hotel Scandic Aarhus VEST ^
02. & 03. marts 2023 København - Købmagergade 67 - 5. sal ^
02. & 03. marts 2023 Aarhus - Hotel Scandic Aarhus VEST ^
^ Åben ^ Få ledige ^ Fyldt

Praktisk

 • Undervisning kl. 9.00 - 15.30
 • Frokost på restaurant
 • Kursusmateriale online
 • Medbring egen computer
 • 100 meter fra Nørreport st.
 • Små hold

InDesign kursus lokationer

Ud over InDesign kursus København og Aarhus, så planlægger akademiet også InDesign kursus Aalborg og InDesign kursus Odense. Nye lokationer aktiveres i 2022.

Hvem deltager?

InDesign kurset henvender sig til dig, der sidder i en marketing eller administrativ funktion, og som ikke ønsker, at skulle have fat i en professionel grafiker, hver gang du skal bruge et lækkert layout. Det kan også være du er iværksætter, og har brug for at forbedre din visuel kommunikation, uanset hvad har du mulighed for at efteruddanne inden for grafisk layout.

Kurset er på begynder-niveau og det kræver ikke nogen forudgående viden omkring InDesign for at deltage på kurset. 

InDesign kursus indhold

Når du går hjem fra dette Adobe kursus, vil du være i stand til selv at arbejde med InDesign dokumenter og bruge InDesign til at lave kreativ kommunikation. Kursets indhold kan du læse mere om her.

 

 • Oprettelse af dokument
 • Arbejdsrum
 • Værktøjer
 • Lag
 • Skrifttyper
 • Farverum
 • Filtyper
 • Objekter
 • Tekstramme indstillinger
 • Mastersider
 • Automatisk sidetal
 • Linealer
 • Tilføj interaktivitet
 • Eksporter dokument
 • Publish online
 • Beskæring
 • Tekst på figur / form
 • Outline tekst

 

Adobe Indesign Certified Instructor

København

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

Video og Premiere Pro kursus

Deltag på akademiets Premiere Pro kursus. På 2 dage lærer du at producere kvalitets videoer med Adobe Premiere Pro. Læs mere om Premiere Pro kursus.

Forudsætninger for dette InDesign kursus

Der er, som sådan, ingen forudsætninger for deltagelse på InDesign kurset. Dog er der nogle praktiske ting, der skal være på plads:

Du skal selv medbringe computer med installeret Adobe software, samt tilhørende strømforsyning med.

Har du svært ved at arbejde på en mindre skærm, er du også velkommen til at medbringe en ekstern skærm på kursusdagene.

Er InDesign gratis? Nej. Hvad er så Adobe InDesign pris? InDesign kan downloades her med en måneds gratis prøveperiode. Du kan også på Abobe’s side se prisen på InDesign og InDesign Creative Cloud. Du kan her læse 10 vigtige om hvad er InDesign inden du skal i gang.

Medbring PC/Mac til InDesign kursus

Husk at medbringe din computer, strømforsyning og evt. mus. Du skal have installeret InDesign programmet inden kursus start. Akademiet stiller ikke computere til rådighed. 

Online materialer og InDesign tutorial

Med InDesign kurset følger øvelsesvideoer og instrukser, som du vil modtage af underviseren. Du får adgang til disse under og efter kurset i et år. På den måde har du efter Adobe InDesign kurset mulighed for at genopfriske de ting, du lærer, skulle du have behov for dette. 

Efter InDesign Kursus

Du vil efter kurset, og indenfor rimelighedens grænser, have mulighed for personlig coaching med din underviser omkring spørgsmål til InDesign. Akademiet tilbyder også et udvidet InDesign kursus, hvor du kan få dybere indsigt i programmet.

Kursisterne siger

København

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

Kan jeg det hele efter InDesign kurset?

Adobe InDesign er, som de andre Adobe programmer, et komplekst værktøj, med mange muligheder. Derfor tager det meget lang tid, at blive superbruger, og da der udvikles på programmet løbende, er det næsten umuligt at kunne alt.
Men… Vi gennemgår de væsentligste ting på kurset, og ligger grundstenen for et videre arbejde i Adobe InDesign universet og i hele Adobe pakken.

Udbytte af InDesign kursus

 • Bliv fortrolig med de mange muligheder i InDesign
 • Lær om værktøjerne i InDesign
 • Hvordan designer du dine dokumenter fra grunden af
 • Lær at opsætte InDesign skabelontyper
 • Lær at lave visitkort, flyers, annoncer, plakater og foldere.
 • Forstå korrekt import af billeder, tekst samt tekstombrydning
 • Lær hvordan du opretter farverne CMYK, RGB og pantone
 • Forstå brugen af afsnitsformater og mastersider
 • Kursus i InDesign indeholder også intro til relaterede Adobe værktøjer
 • Eksportindstillinger til tryk og web
 • Overblik over InDesigns vigtigste genveje, funktioner og værktøjer
 • Cases og eksempler

InDesign kurser for forretningsbrugere

Sidder du i forretningen, og ønsker du et Adobe InDesign kursus, så tilbyder Compass en række kurser tilpasset forretningsbrugere. Kurserne tilbydes ikke som 6 ugers jobrettet uddannelse, men er tilpasset dig der ikke allerede har en grafisk uddannelse, og som gerne vil kunne bruge InDesign til at redigere dokumenter. 

Adobe InDesign kursus og hvad mere?

Hvis du ikke allerede kan Photoshop og Illustrator, så kan du med fordel tage akademiets Adobe kurset 3 Essentials. På kurset lærer du hvordan, de 3 vigtigste Adobe programmer; Photoshop, Illustrator og InDesign spiller sammen. De tre programmer er dybt integrerede i hinanden, og det fulde udbytte af Adobe produkterne opnår du ved at lære de grundlæggende funktioner og værktøjer i alle tre Adobe programmer.

compass kursus
Adobe kursus 3 essentials

Se også grafisk design kursus pakken

Relaterede grafiske kurser

Photoshop kursus 20
Photoshop kurset er for dig som vil blive fortrolig med Photoshop og lære de grundlæggende værktøjer.
Photoshop kursus
Illustrator kursus 20
Vores Illustrator kursus er for dig som vil lære at arbejde med vektorgrafik til fx. logoer og ikoner.
Illustrator Kursus
Grafisk Design kursus 20
Grafisk Design kurset er perfekt for dig, som vil lære at arbejde i InDesign, Photoshop og Illustrator.
Grafisk Design Kursus

Velkommen

Compass kurser

Tidligere kursister siger

jonathan

Jonathan Petri

Consensus

“Det var et godt InDesign kursus der gav et bredt dækkende indblik i værktøjerne og som dækkede mine forventninger. Underviseren var fantastisk og han kunne sætte sig ind i virksomheders problemstillinger”

★★★★★

markedsføring kursus pficer

Nanna

Pfizer

“Jeg har fået gode redskaber med i bagagen til at sætte gang i små forsøg. De praktiske øvelser gør at man bedre kan huske det indlærte. Gennemgang af InDesign’s opbygning havde størst værdi for mig”

★★★★★

henriette

Henriette

Fast Ejendom Danmark

“Det var fint, at vi selv skulle arbejde med opgaverne. God underviser som var meget hjælpsom. Jeg var glad for, at jeg fik mulighed for at arbejde i egne medbragte filer, det er virkelig noget, som jeg kan bruge efterfølgende.”

★★★★★

kunde&co

Annette

Kunde & Co

Jeg synes kurset var inspirerende, veltilrettelagt og meget professionelt udført. Jeg har fået super meget med som jeg glæder mig til at bruge i praksis. Underviseren var meget inspirerende og god til at formidle.

★★★★☆

Værktøjer på InDesign kursus

InDesign Master Redigering

Ligesom i PowerPoint, har du mulighed for at tilføje elementer til en Master i InDesign. Disse elementer, f.eks. logo og sidetal, går derved igen på alle sider i din InDesign-fil. Du lærer at arbejde med Master redigering i kombination med Lag og Linealer, så du får størst mulig kreativ frihed og præcision, når du bygger dit kreative layout. Alt læres på InDesign kursus Århus & København.

Interaktivitet og Online Publish

På kurset lærer du at gøre dine InDesign filer interaktive. Interaktiviteten opnår du gennem anvendelsen af links, animationer, videoer. Og du lærer hvordan du kan eksportere dokumentet til interaktive PDF’er af høj kvalitet med et lækkert look and feel, eller alternativt som E-bogsformat. Du kan også opnå InDesign certificering ved at tage 3 Adobe Essentials pakken.

Kursus i InDesign

Med InDesign kan du skabe dokumenter af høj kvalitet. Og efter kurset vil du have forståelse for InDesigns store potentiale. På dette kursus i InDesign vil du lære præcis hvordan du kan udnytte mulighederne i Adobe InDesign, og hvordan du kan skabe dokumenter der sælger bedre. Du lærer det hele fra grunden, og efter kurser er du godt i gang med InDesign.

Cases og Opgaver

InDesign kurset’s struktur kombinerer holdundervisning med teori, praktiske eksempler, cases og øvelser. Underviseren er specialist på området og har mange års relevant erfaring med InDesign. Du vil på kursus i InDesign få værktøjet i hænderne – det er der du lærer det. Skal du redigere billeder, så se Photoshop kursus. Skal du lave grafik, så er det på Illustrator kursus.

InDesign Linealer og Crop Marks

På kurser lærer du at navigerer imellem forskellige værktøjer i InDesign, der hjælper dig under opsætningen af dit layout og ved eksport af dit dokument til print, herunder beskæring, linealer og Crop Marks. Så det du designer også er det du får tilbage fra print. Du lære at navigere i de mange muligheder i InDesign

Teksteffekter i Indesign

Undervejs på InDesign kurset møder du en lang række kreative muligheder for at optimere, og lege med din tekst i InDesign. Mulighederne er mange. Hvad kan InDesign? Hvordan bruges programmet? Hvilke værktøjer kan jeg vælge? Og hvordan opsætter jeg mit personlige look? God vind med dit InDesign kursus.

Kig ind 

Undervisere

Eva Pesik Nielsen

Eva Pesik Nielsen

Grafisk Designer
 
Få mere information

Rasmus B Olesen

Hege Dalsgaard

Grafisk Designer
 
Få mere information

InDesign kursus København Aarhus Odense Aalborg

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Adobe kursus 3 essentials

Certificeret Grafisk

Design Kursus

Lær alle Adobe værktøjerne, og bliv certificeret i grafisk design. Ud over kursus i InDesign, så indeholder kurset i grafisk design også Adobe Illustrator og Adobe Photoshop. Læs her om akademiets grafisk design kursus.

grafisk design kursus certifikat

Hvem henvender InDesign kurset sig til?

Inden jeg kom på InDesign kursus havde jeg tillært mig en masse selvlærte måder at arbejde i InDesign. Det gav mig en masse problemer, og jeg måtte ofte starte helt forfra fordi mine grundliggende færdigheder ikke var på plads. På dette InDesign kursus lærer du alt det grundliggende på en dag så dit fundament kommer på plads. Kurset er for dig der skal starte med InDesign og som ikke har arbejdet med det før.

InDesign kurser for ledige

Er du mellem jobs, og ønsker du et Adobe InDesign kursus, så tilbyder Compass en række kurser for ledige, herunder kurset InDesign: Fra begynder til mester, som du kan finde på denne hjemmeside. Kurset tilbydes ikke som 6 ugers jobrettet uddannelse. Det er dit jobcenter der vurderer og bevilger kurser relateret til den regionale positivliste. Se også liste over andre grafiske InDesign for ledige.

Hvorfor kursus i InDesign?

Der findes flere Adobe værktøjer, herunder Illustrator til grafisk design og Photoshop til billede redigering. Det er vigtigt at forstå, at selvom InDesign er det vigtigste af disse værktøjer, så kan du ikke producere alt grafik og fotoredigering efter dette InDesign kursus. InDesign er det overordnede Adobe værktøj der samler det hele, men når det bliver specifikt, så vil du også skulle arbejde med de andre Adobe værktøjer.

Hvad kan jeg bruge InDesign kurset til?

Efter dette 2 dages kursus i InDesign vil du kunne producere både analoge og digitale dokumenter. Du vil kunne bruge InDesign på den måde som Adobe har tænkt det, og det vil spare dig for en masse tid. Du undgår at skulle have fat i en professionel hver gang du skal ændre i dine dokumenter, og du kan løbende redigere både tekst, billeder og grafik. Efter dette InDesign kursus er du godt i gang.

Bonus kursus kampagne

Deltag på dette InDesign kursus og du kan frivilligt, og uden ekstra betaling, vælge at deltage på et af kurserne:

Photoshop kursus Grundlæggende
Illustrator kursus grundlæggende

Du kan vælge dit ekstra kursus under eller efter dit kursus. Du lader os det bare vide.

Mere om

Lag og lænker

Er du ikke vant til at arbejde i InDesign, så virker det ikke naturligt, at arbejde med lag og lænker. Men når først du kommer i gang med at arbejde i Adobe InDesign, vil du hurtigt opdage fordelene ved disse funktioner.

På kurset i Adobe InDesign, gennemgår vi funktionaliteten fra start, og du får konkrete cases, og guides til at arbejde i lag og med lænkede filer.

Du vil bl.a. arbejde med

 • Gennemsigtighed af billeder
 • Interaktivt design

Grundlæggende InDesign

Adobe har udviklet InDesign programmet gennem mange år, så det i dag er det ultimative program til opsætning af layout, på tværs af dokumenttyper.

InDesign kan med sine mange muligheder opfylde de fleste behov, og spænder bredt fra plakat design og postkort til interaktive rapporter.  

På kurset i InDesign – Grundlæggende, går vi igennem de vigtiste funktioner. 

 • Opsætning af InDesign programmet
 • Brugerinterface samt opsætning af arbejdsområder
 • Grundlæggende funktioner, værktøjer og paneler

Dokument opbygning

Du lærer hvordan et dokument oprettes, og hvad du skal være opmærksom på allerede ved oprettelsen. Hvilke dokumenttyper er der, og hvad har de af betydning for funktionerne i InDesign.

 

 • Nyhedsbreve, plakater, flyers, postkorts, produktark og lign.
 • Tryk sager, brochurer, bøger, magasiner og aviser
 • Opsætning af flere side designs med automatiske sidenumre
 • Annoncer eller bannere
 • Informationsmateriale, præsentationsmateriale og udbudsmateriale

InDesign farverum

Adobe InDesign er det perfekte program at bruge, når dine dokumenter skal klargøres til specielt print, men i en vis udstrækning også web.

I denne sammenhæng lærer du på InDesign kursus, hvad forskellen på CMYK- eller RGB-farverum er, og hvilken opsætning der bedst rammer, det resultat du har i tankerne.

Vektor grafik, logoer og Ikoner

På kurset lære du om InDesigns samspil med Photoshop, og Illustrator. Hvis du ønsker at lære at udvikle vektorgrafik (f.eks. logoer og ikoner), grafiske produkter eller redigere foto, så anbefaler vi at du tager vores:

InDesign Workspace

På kurset får du et overblik over Adobe InDesigns Workspace, og hvordan grundlæggende værktøjer og funktioner i InDesign spiller sammen.

Der vil i nogle tilfælde være flere måder, at udføre den samme handling på. Derfor vil underviseren have udvalgt de mest relevante værktøjer og funktioner, og samtidig forklare grunden til de varierende opsætninger, alt efter hvilken dokumenttype der arbejdes på. 

Dimensioner & formater

Når du skal gemme og eksportere dit dokument i Adobe InDesign, findes der rigtig mange ting, som du skal være opmærksom på. Det gennemgår vi på kurset, så du nemmere kan navigere i, hvordan du arbejder med dine dokumenter, alt efter projekttype.

Eksport af dokument

 • På kurset gennemgår vi trin-for-trin, hvordan du gør din InDesign-fil klar til print eller web. Underviseren gennemgår bl.a. hvordan du tilføjer beskæringslinjer, skifter farverum og eksporterer til PDF, og gennemgår ligeledes hvordan du publicerer din InDesign-fil som et online og/eller interaktivt dokument.

Smarte InDesign genveje

Underviseren vil undervejs på kurset dele sine bedste genveje med dig, så dit arbejdsflow bliver både hurtigere og mere effektivt i InDesign. Og vi kan allerede godt afsløre, at nogle af genvejene normalt kun florerer iblandt InDesign Evangelister. 

InDesign kursus cases

Via konkrete cases, hvor sværhedsgraden gradvist øges, lærer du at arbejde med de forskellige InDesign værktøjer og funktioner. Din underviser er hele tide i nærheden, og det er vores ansvar, at du lære programmet, som Adobe har tænkt det anvendt.

compass kursus

Du får

N Små hold
N Hands-on undervisning
N InDesign ekspert underviser
N Online kursusmateriale
N Tilfredshedsgaranti

FAQ & Svar

Kan jeg flytte mit InDesign kursus til anden dato?

Ja. Du kan altid ændre (fremrykke eller udskyde) dato for dine kursusmoduler, og Compass vil altid finde en kursusdato til dig. Dog kan vi ikke garantere dig plads på den nye kursusdato, og Compass forbeholder sig ret til at ændre til senere alternativ dato.

Afbestille mit InDesign kursus og hvad er vilkårene?

Du kan omkostningsfrit afbestille dit InDesign kursus op til 24 timer inden kursusstart, og du vil få refunderet 100% af dit kursushonorar. Kursushonorar ved afbestilling senere end 24 timer inden kursusstart refunderes ikke.

Kursustider kl. 09.00 - 15.30

Undervisningen starter kl. 09.00 og slutter kl. 15.30. 

Kan man deltage online?

Nej. Samtlige akademiets kurser er fremmøde klasseundervisning. 

Parkering nær Compass København?

Akademiet ligger 100 meter fra Nørreport Station. Der er altid ledige parkeringspladser på:

Q-Park Nørreport
Israels Plads 1
1361 København

 

Transport fra lufthavn til Compass København?

Akademiet ligger 100 meter fra Nørreport Station. Der går toge til stationen fra alle retninger, herunder også metro direkte fra Københavns Lufthavn. Metro går hvert 2 minut fra Københavns lufthavn.

Medbringe min PC/Mac?

Du skal altid medbringe din egen PC/Mac, og der er ikke mulighed for at låne PC/Mac. 

Installeret software inden kurset?

Du skal altid medbringe din egen PC/Mac, og have installeret den software I skal anvende på kurset. 

Garanti for afholdelse?

Nej. Akademiet tilstræber altid afholdelse af moduler, men der opstår situationer hvor der kun er en eller to tilmeldte til et kursus, og så afholdes kurset først den efterfølgende måned. 

Forplejning på InDesign kurset?

København: Vi spiser på nærliggende restauranter, enten:
Restaurant La Perla: Italiensk frokost buffet
Restaurant Rice Market: Thai frokost buffet

Århus: Vi spiser på Hotel Scandic Vest. De serverer en konference buffet.

Har du særlige ønsker – vegetar, veganer – allergi; så gør os opmærksom på dine ønsker om morgenen på kursusdagen. Restauranterne er vant til særlige ønsker.

Overnatning inkluderet i kurset?

Nej. Overnatning arrangeres på eget initiativ.

Sprog i undervisningen?

Undervisning og kursusmateriale tilbydes kun på dansk.

compass københavn

København

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

Tilmeld dig nyheder og opdateringer

"*" indicates required fields

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

compass kursus

Eva Pesik Nielsen

Eva Pesik Nielsen

Grafisk Designer

Eva er uddannet mediegrafiker og har i mange år arbejdet med grafisk design og Adobe’s programmer. Hun har hjulpet en række virksomheder med alt fra grafisk opsætning på diverse medier, design og videoer. Hun bruger Adobe’s grafiske værktøjer i sin dagligdag, og kombinere dem gerne med andre værktøjer. Eva er dybt specialiseret i Adobe’s verden af muligheder, og hos Compass underviser Eva netop i Adobe’s værktøjer.

Powered by

 

Hege Dalsgaard

Grafisk Designer

Hege er en grafisk designer med erfaring fra reklamebranchen. Hun har arbejdet med Adobe InDesign i mange år og har udviklet markedsføringskampagner for forskellige virksomheder. Hun er kendt for sin ekspertise inden for Adobe programmer og hun elsker at dele sin viden med andre.

Powered by